Spuiten

Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer CropScience

'Onkruidbestrijding in bieten meer op gevoel'

'Om een fatsoenlijk saldo uit de bietenteelt te halen móeten de opbrengsten goed zijn’’, zegt Albert-Jan Hazelaar uit ’t Haantje (Dr.). Een geslaagde onkruidbestrijding is dus niet alleen wenselijk, maar zelfs noodzakelijk.
2 Februari 2022
gewasbescherming Veldspuit

Analyse Gewasbescherming

Welke middelen verdwijnen in 2022 uit de kast?

Akkerbouwers zijn inmiddels gewend dat ieder jaar cruciale gewasbeschermingsmiddelen uit de kast verdwijnen. Het jaar 2022 is geen uitzondering. Vooral de uienteelt krijgt het zwaar op het gebied van schimmel- en insecticidebestrijding. Daarbij neemt het aantal aanvullende eisen toe en stijgt de kostprijs fors. We zetten de veranderingen voor 2022 en 2023 op een rijtje.
2 December 2021
Syngenta

Aangeboden door Syngenta Seeds

Laat beste moment MH-bespuiting niet ontglippen

De vroegst gezaaide percelen zaaiuien zijn eind juli aan de MH-bespuiting toe; in de weken daarna volgt de grote massa. Uienexperts Kees Jacobs en Michiel van Mol adviseren telers om de spuitomstandigheden scherp in de gaten te houden. “Bij wisselvallig weer kun je zomaar het mooiste moment missen.”
29 Juli 2021
Corteva

Aangeboden door Corteva

Bescherming Phytophthora met minder spuitrondes

Verduurzaming in de akkerbouw is bijvoorbeeld onderzoeken hoe we met inzet van minder middelen Phytophthora kunnen voorkomen. Zo heeft Corteva afgelopen jaar door PPO Lelystad laten onderzoeken welke bijdrage Zorvec hier aan kan leveren.
21 Mei 2021
spuiten Gewastour Gewastour2020

Video Week 17

Herbicide bespuitingen op zaaiuien

De uientelers die dit jaar deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour hebben de eerste bespuitingen tegen onkruid op hun percelen uitgevoerd. Tijd om dat eens goed te bekijken, bijvoorbeeld hier met een drone op het perceel in Wezup.
20 April 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief