Tarweprijs Matif

tarwe graankorrels

Analyse Granen & Grondstof

Langetermijnverwachting voor tarwe blijft goed

Het verlies op de tarwemarkt blijft maandag 1 augustus beperkt tot enkele euro's verlies voor het septembercontract. Rusland stevent ondertussen af op een recordhoge tarweoogst. Zelfs met dit volume blijft de tarwemarkt dit seizoen stevig geprijsd.
1 Augustus 2022
tarwe

Marktflits Granen

Goede tarwe-export EU geeft markt moed

De export van tarwe uit de Europese Unie is al vroeg in het seizoen goed op gang gekomen. Goede vraag op de wereldmarkt en een aantrekkelijke koers van de euro versus de dollar helpen daarbij. Vooral landen buiten de EU kloppen aan om tarwe te kopen. Dat helpt een vaste ondertoon in de markt te creëren.
1 Augustus 2022
tarwe

Analyse Granen

Oekraïne wederom cruciale factor op graanmarkt

De granenmarkt laat maandag weer een significante prijsstijging zien na de forse daling vrijdag. Een Russische aanval op de Oekraïense haven van Odessa is daarvoor de directe aanleiding. Ondanks hoge verwachtingen in het land is het hervatten van de graanexport niet snel op gang getrokken. Wat doet dat met de prijsvorming?
25 Juli 2022
tarwe

Marktflits Granen

Tarwemarkt na exportdeal nog onvoorspelbaarder

Na het tekenen van een exportdeal tussen Oekraïne en Rusland kelderde de tarwekoersen in Europa en de VS. Daags erna was de stemming alweer radicaal omgeslagen na een Russische raketaanval op havenfaciliteiten in Odessa. Een 'papieren deal' betekent niet dat de situatie nu normaliseert. 
25 Juli 2022
graan tarweoogst Agrifoto tarwestro Oldambt Groningen

Analyse Granen

Bodem in tarwemarkt blijkt opnieuw solide

Voor de tweede keer in twee weken hebben de Europese en Amerikaanse tarwemarkt de bodem opgezocht en vervolgens een krachtig herstel laten zien. Wat mogen we deze week verwachten. Stijgt de prijs net zoals de temperatuur dat doet?
18 Juli 2022
tarwe

Marktflits Granen

Het weer verhit en nu de tarwemarkt nog

Zowel in Europa als de Amerikaanse Midwest staan voor deze week extreem hoge temperaturen op de planning. De tarwemarkt kreeg vorige week een koude douche en daalde in de VS zelfs naar zijn laagste punt in 5 maanden. De vraag is nu of met een oplopende thermometer ook de tarweprijs weer stijgt.
18 Juli 2022
graan tarwe graanoogst Agrifoto

Analyse Granen

Temperatuur loopt op, net als de tarweprijs

Het gaat er heet aan toe deze week in de atmosfeer en ook de tarwemarkt wordt daardoor beïnvloedt. De termijnmarkten herstellen zich in rap tempo na een dip afgelopen week. Goede exportcijfers voor de EU onderbouwen de stemming. Nu de tarweoogst losbarst, wat mogen we dan verwachten van de prijsvorming?
11 Juli 2022
tarwe

Marktflits Granen

Termijnmarkt zoekt balans na stevige prijscorrectie

De termijnmarkten voor tarwe in Europa (Matif) en de Verenigde Staten (CME) lieten eind vorige week een fikse prijscorrectie zien. Daarmee kunnen we concluderen dat de tarweprijs te laag stond. Het is nu zoeken naar de top en een nieuwe balans in de markt.
11 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief