Topsectoren

wind

Analyse Elektriciteit

Corrie houdt prijs elektriciteit uit de wind

De prijzen voor elektriciteit lagen afgelopen dagen beduidend lager dan medio vorige week. De aantrekkende wind en enige stabiliteit in het conflict over Oekraïne waren daar debet aan. Op zaterdag 29 januari is het nationaal record windenergie gebroken en maandag 31 januari deed ook storm Corrie een duit in het zakje.
1 Februari 2022
gras koeien

Opinie Aalt Dijkhuizen

Nederlandse agri & food sector voorbeeld voor Parijs

De opwarming van aarde moet binnen de 2 graden Celsius blijven en de uitstoot van broekasgassen moet sterk worden beperkt. Ook de voedselvoorziening mag niet in gevaar komen. Deze afspraken in het Klimaatakkoord van Parijs roepen de vraag op: hoe kunnen we in lijn met dit akkoord het beste voorzien in de groeiende vraag naar voedsel?
4 December 2020

BB TV Dirk Duijzer

'Kringlooplandbouw wordt alsmaar belangrijker'

Dirk Duijzer is sinds januari voorzitter van de topsector Agri & Food. Hoe bevalt hem die job en wat zijn zijn speerpunten?  Kortgeleden raakte Duijzer in opspraak toen hij zei dat we geen bulk varkensvlees naar China moeten willen exporteren met het oog op kringlooplandbouw. 'Spijt van die uitspraak heb ik niet, maar ik ben wel voorzichtiger geworden met de term bulk-export.'
22 Juli 2020
Dirk Duijzer

Interview Dirk Duijzer

'Kringlooplandbouw reikt tot ver in Duitsland'

Dirk Duijzer trad begin dit jaar vrij stilletjes in de voetsporen van Aalt Dijkhuizen als voorzitter van de topsector Agri en Food. In het eerste half jaar stak hij zijn hoofd niet boven het maaiveld uit, maar daar moest maar eens verandering in komen. Vanuit zijn boerderij in het Utrechtse Odijk, die dateert uit 1560, doet Duijzer zijn plannen uit de doeken. 'We moeten blijven innoveren.'
12 Juni 2020
Dirk Duijzer

Nieuws Agribusiness

Dirk Duijzer nieuw boegbeeld Agri&Food

Dirk Duijzer wordt het nieuwe boegbeeld van de Topsector Agri&Food. De gewezen directeur van LTO Nederland en Rabobank Food & Agri volgt daarmee Aalt Dijkhuizen op, die de functie vijf jaar heeft bekleed.
20 December 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox