Nieuws Agribusiness

Dirk Duijzer nieuw boegbeeld Agri&Food

20 December 2019 - 2 reacties

Dirk Duijzer wordt het nieuwe boegbeeld van de Topsector Agri&Food. De gewezen directeur van LTO Nederland en Rabobank Food & Agri volgt daarmee Aalt Dijkhuizen op, die de functie 5 jaar heeft bekleed.

De benoeming door Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, gaat per 1 januari 2020 in. De topsector Agri&Food is 1 van de door de overheid ingestelde 9 topsectoren, waar het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen bijdragen aan de concurrerende positie van Nederland op de wereldmarkt. 

Duijzer, die sinds 2011 directeur Bestuurszaken en Coöperatie is van Rabobank Nederland, spreekt de samenwerking binnen de topsectoren aan rond de uitdagingen "waar we als maatschappij voor staan." In het bijzonder doelt hij daarbij op "de klimaatneutrale en circulaire productie van voldoende gezond, veilig en duurzaam voedsel voor iedereen binnen de ecologische grenzen van onze planeet."

Accent op innovatiekracht
Duijzer wil met een intensieve samenwerking van het bedrijfsleven, de overheid en de kennisinstellingen een grote bijdrage gaan leveren aan het oplossen van deze vraagstukken, zowel in Nederland als in het buitenland. Zijn voorganger Dijkhuizen legde juist het accent op de innovatiekracht van de sector, internationale samenwerking en export. Hij bevorderde hij de samenwerking tussen de topsectoren om via hightech oplossingen een bijdrage te leveren aan het oplossen van het wereldvoedselvraagtstuk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
???!!! 20 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10885111/dirk-duijzer-nieuw-boegbeeld-van-agri-food]Dirk Duijzer nieuw boegbeeld van Agri&Food[/url]
iemand met een verleden bij de twee ergste organisatie uit de boerenhistorie?

oh oh oh, waar zijn wij nu helemaal mee bezig.

(of alleen ik heb de bank gemist -pal staand voor de boer- de afgelopen maanden)
Boerin Dieuwke 20 December 2019
Geen nieuw bloed, helaas.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox