Uienafzet

export haven import Scheepvaart

Inside Uien

Groot-Brittannië neemt een kwart van de uien af

Groot-Brittannië is dit seizoen de meest constante afnemer op de exportmarkt van uien. In week 22 namen zij namelijk meer dan 25% van alle Nederlandse uien af.
26 Juni 2019
Monie

Interview Wim en Eric Moerdijk

'Overname door zoon gaf drive om te investeren'

Wim Moerdijk staat sinds 1983 aan het roer van uiensorteerder Monie Nieuwdorp, maar draagt de algemene leiding nu over aan zoon Eric Moerdijk. Reden genoeg voor een interview met vader en zoon.
20 Juni 2019
export haven Scheepvaart

Inside Uien

Groot-Brittannië opnieuw tweede grootste afnemer

Groot-Brittannië is in week 21 de kartrekker op de exportmarkt voor uien. Met nog een aantal weken te gaan tot het einde van het seizoen, lijkt het er op dat Groot-Brittannië voor het derde jaar op rij de op 1 na grootste afnemer van Nederlandse uien wordt.
18 Juni 2019
Brussel EuropeseUnie Europa

Inside Uien

Eerste Europese uien op de markt

In Europa zit oogst 2018 er zo goed als op en inmiddels zijn de eerste uien van oogst 2019 al op de markt te vinden. Wat is de stand van zaken in Europa?
12 Juni 2019
akkerbouw export uien uienexport

Inside Uien

Uienexport in mei vrij constant

De exportcijfers van uien laten over de eerste weken van mei een constant beeld zien. Het betreft een select groepje vaste klanten die de laatste Nederlandse uien importeren.
5 Juni 2019
akkerbouw uien uienbewaring

Nieuws Uienhandel.com

Nieuwe afzetvorm voor uientelers die niet bewaren

Uientelers die geen bewaarbox hebben of niet willen bewaren, kunnen komend najaar de uien op een andere wijze verkopen dan enkel af land. Uienhandel.com introduceert namelijk een nieuwe afzetvorm voor telers zonder eigen bewaring.
29 Mei 2019
akkerbouw export uien uienexport

Inside Uien

Uienexport nadert einde seizoen

Uit de jongste exportcijfers blijkt dat steeds meer verwerkers door hun uienvoorraad heen zijn. Dit zorgt er eveneens voor dat de exportcijfers verder teruglopen.
23 Mei 2019

Inside Uien

Uienmarkt eindigt in buitencategorie

Deze week is de laatste uiennotering uitgekomen, en dat is 6 weken eerder dan gemiddeld. Het was een bijzonder seizoen met een finish op de top, zo zegt DCA-analist Pieter Post. Wat gaat de markt nu doen? Dit hoor je in deze wekelijkse video over de uienmarkt. 
17 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden