Valutamarkt

Londen Bank of England

Opinie Joost Derks

Zet je schrap voor de renteschok

De Amerikaanse centrale bank doet er alles aan om financiële markten zo goed mogelijk voor te bereiden op toekomstige rentebewegingen. Toch kan de valutawereld volgende week door een renteschok uit onverwachte hoek op het verkeerde been worden gezet.
9 December 2021
euro valuta Boerenbusiness Coronavirus

Opinie Joost Derks

Waar kan ik schuilen met mijn geld?

De Amerikaanse dollar lijkt even zijn rol als veilige haven in de valutawereld kwijt te raken. Na berichten over een nieuwe coronavariant daalde de munt ten opzichte van de euro en de Zwitserse frank. Maar vooral de Japanse yen was even een opvallende winnaar.
2 December 2021
euro

Inside Economie

Rentebeleid ECB maakt euro steeds zwakker

De eurodollarkoers is in november weggezakt tot het laagste punt in bijna anderhalf jaar tijd. De oorzaak hiervan ligt bij het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) dat, ondanks de snel stijgende inflatie, opvallend ruim blijft.
26 November 2021
Boerenbusiness gokken

Opinie Joost Derks

Gaat China all-in met 3 biljoen dollar?

De koers van de renminbi loopt de laatste tijd stevig op. Laat China de munt eindelijk volwassen worden, zet het land straks de enorme vreemde valutareserves in om de rally af te remmen, of is er meer aan de hand?
11 November 2021
Noorse kroon

Opinie Joost Derks

Krijgt de Noorse kroon oranjekoorts?

4 November 2021
Halloween

Opinie Joost Derks

Komt Frankenstein met Halloween op valutamarkt?

Als een valuta meer waard wordt, dan is dat vaak het gevolg van economische ontwikkelingen of rentebewegingen. Achter de stijging van de Zwitserse frank gaat iets anders schuil. De munt zit in de lift, omdat financiële partijen zich zorgen maken over het griezelige fenomeen stagflatie.
28 Oktober 2021
euro valuta dollar Valutamarkt

Opinie Joost Derks

Waarin investeert Japan gigabedrag aan valuta?

Slechts binnen enkele jaren is duurzaamheid in de financiële wereld uitgegroeid van bijzaak tot hoofdzaak. Het gigabedrag aan vreemde valutareserves dat het Japanse ministerie van Financiën duurzaam investeert, geeft aan dat die trend zich nu ook in de valutawereld steeds sterker aftekent.
14 Oktober 2021
financieel dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Amerika failliet? Dit zegt de dollar

7 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden