Varkensstapel

supermarkt varkensvlees Verenigde Staten vlees

Nieuws Varkensvlees

'Varkensvleestekort dreigt in Duitsland'

In Duitsland wordt gewaarschuwd voor een tekort aan varkensvlees. Door stijgende kosten van energie, arbeid en voer dreigen varkenshouders ermee te stoppen. De sector waarschuwt bij monde van slachterij Westfleisch voor lege schappen en grote prijsstijgingen.
16 November 2022
varkens - agri

Nieuws Agrifirm

Klimaatneutraal varkensvlees bereikt markt

Veevoerfabrikant Agrifirm en Valleivarken brengen het allereerste klimaatneutraal gecertificeerde varkensvlees op de Nederlandse markt. Het varkensvlees is vanaf midden-oktober te vinden in de maaltijdboxen van Marley Spoon.
9 November 2022
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkensvlees

Europa produceert minder varkensvlees

De Europese varkensvleesproductie daalt, zo concludeert de Rabobank in een nieuw rapport. Ook de vraag naar varkensvlees blijft achter. Tussen januari en juli vielen de exportcijfers van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk 23% lager uit. Wel verwacht de bank dat de export richting voornamelijk Zuid Korea en China aantrekt.
1 November 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees

Slachterij moet rekening houden met tekort NVWA

Slachterijen moeten bij het sluiten van overeenkomsten met afnemers rekening houden met het feit dat NVWA kampt met grote en structurele tekorten van keuringspersoneel. Het kan zijn dat bedrijven hierdoor niet de producten kunnen leveren die afgesproken waren om te leveren.
28 Oktober 2022
varkens - agri

Nieuws Varkensstapel

Opnieuw minder varkens in de VS

De daling van de varkens- en zeugenstapel in de Verenigde Staten zet verder door, zo blijkt uit de septembertelling van het Amerikaans landbouwministerie (USDA).
10 Oktober 2022
varkens - agri

Nieuws Varkens

Europese varkensstapel krimpt zienderogen

Dat het aantal varkens in Europa hard terugloopt, wordt nu ook bevestigd door cijfers van statistiekdienst Eurostat. Alleen in Spanje is nog sprake van een lichte toename.
3 Oktober 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees

Lege slachthaken uiten zich in Duitse vleesproductie

De Duitse vleesproductie heeft in de eerste helft van 2022 een flinke knauw gekregen. Met name de varkensvleesproductie heeft een jasje uitgedaan, maar er is ook flink minder rundvlees...
19 September 2022
varkens - agri

Nieuws Varkens

Krimp varkensstapels in Duitsland en Denemarken

In zowel Duitsland als Denemarken is de varkensstapel stevig gekrompen. In Duitsland komt de varkensstapel nu uit op het niveau van 1990, het aantal varkens in Denemarken is de laagste in tien jaar tijd. In Duitsland is ook bekend geworden dat het aantal varkensbedrijven sterk is gedaald ten opzichte van 2021.
15 Augustus 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden