Varkensstapel

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Forse daling aantal varkensslachtingen in VK

Het aantal varkensslachtingen in het Verenigd Koninkrijk gaat in de tweede helft van dit jaar fors dalen. De verwachting is daarbij dat ook in 2023 veel minder varkens worden verwerkt door de Britse slachterijen.
3 Augustus 2022
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Telling varkensstapel

Flink veel stoppers in Duitse varkenshouderij

In het afgelopen maanden is de Duitse varkensstapel opnieuw stevig gekrompen, zo blijkt uit cijfers van statistiekdienst Destatis op basis van de mei-telling.
27 Juni 2022
Tim van der Mark

Interview Tim van der Mark

'Laat niet alles regelen door leveranciers en afnemers'

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) bracht deze week haar toekomstvisie varkenshouderij uit. Samengevat komt het er op neer dat de sector op zoek moet naar een balans tussen dierenwelzijn, een eerlijk verdienmodel, bedrijfsomvang en een gezond maatschappelijk draagvlak. In gesprek met Tim van der Mark, dagelijks bestuurder NAJK, over het perspectief van de sector.
1 Juni 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in Europese Unie

De Europese productie van varkensvlees lijkt na een aantal jaren van groei nu een dalende trend te hebben ingezet. De verschillen tussen de landen onderling zijn wel groot.
31 Mei 2022
koeienstal ligboxen

Nieuws stikstof

'Uitstoot emissiearme stal in praktijk dubbel zo hoog'

De uitstoot van een gemiddelde emissiearme stal is twee keer zo groot als die volgens opgave door de fabrikant (en goedgekeurd door RVO) zou moeten zijn. Dit hebben medewerkers van het RIVM gezegd tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer.
27 Mei 2022
varkenshouderij Denemarken

Nieuws Varkens

Deense varkenshouderij krimpt nu ook fors

Waar in ons eigen land en omringende landen de varkensstapel al een aantal jaren krimp laat zien bleef de Deense varkensstapel lange tijd een licht groeiende tendens vertonen. De te lage biggen- en varkensprijzen zorgen er echter voor dat nu ook het aantal varkens in Denemarken fors daalt.
12 Mei 2022
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkens

China voert varkensslacht met miljoenen op

Ondanks dat de varkensprijzen in China al bijna een jaar lang onder druk staan wordt de varkensproductie nog altijd flink uitgebreid. Over het eerste kwartaal van 2022 werden er miljoenen varkens meer geslacht dan over het eerste kwartaal van 2021.
21 April 2022
varkens - agri

Nieuws Varkensmarkt

Varkensstapel VS slinkt harder dan verwacht

Het aantal varkens in de Verenigde Staten is in de afgelopen maanden verder gedaald, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA). De Amerikaanse varkensprijs profiteert hiervan.
4 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden