Veldbonen

limagrain

Aangeboden door Limagrain

Kom naar de praktijkmiddag veldbonen

Rijk aan eiwit én zetmeel zijn veldbonen een ideale krachtvoervervanger voor het veebedrijf. Ze passen in bijna elk rantsoen en kunnen door hun hoge opbrengstpotentie voor een substantiële verlaging van de voerkosten zorgen. 
7 Juli 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Teeltadvies zomer- en winterveldbonen

Met een groei van het areaal veldbonen in ons land neemt ook de behoefte aan teeltadvies toe. In dit artikel een aantal praktische adviezen die helpen een goede opbrengst te realiseren deze zomer.
29 April 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

De veldboon: eiwit van eigen grond

Als eiwitrijk voergewas is de veldboon een van de betere opties, stelt de Wageningse onderzoeker Wijnand Sukkel. Veldbonen staan al langer in de belangstelling. In de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw is veel onderzoek gedaan. Ook toen was de conclusie dat deze vlinderbloemige een goede Europese eiwitbron kan zijn in diervoeding. Maar de doorbraak bleef uit omdat de bonen niet konden concurreren met soja.
12 Februari 2021
veldbonen

Inside Akkerbouw

Eiwitstrategie gelanceerd, nu het verdienmodel

de import van goedkope soja is een grote barrière voor de Nederlandse teelt van eiwitrijke gewassen voor zowel veevoer als humane consumptie. Een Nationale Eiwit Strategie (NES) moet daar verandering in brengen. Sectorpartijen zijn positief, maar hameren op het verdienmodel.
24 December 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Wat is het rendement van krachtvoerteelt?

Steeds meer veehouders doen ervaring op met de teelt van eiwit- en energierijke krachtvoervervangers. Zelf of in samenwerking met telers in de regio krachtvoer telen past perfect in de grondgebonden veehouderij en maakt je minder afhankelijk van externe inputs. Stijgende prijzen voor grondstoffen maken de eigen teelt financieel nog aantrekkelijker, zeker wanneer het gaat om VLOG-voer.
5 November 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Veldbonen als krachtvoer zeer compleet

Veldbonen passen in bijna elk rantsoen. Dat stelt Alidus Hidding van VIB Consulting. “Veldbonen hebben een zeer goede eiwitkwaliteit, ze bevatten energie, eiwit en zetmeel”, aldus Alidus. “Als je al voldoende ruwvoer hebt, dan is de teelt van veldbonen zeker te overwegen. Zeker gezien de ontwikkelingen rondom meer eiwit van eigen land.”
28 September 2020
combine limagrain veldbonen Mengteelt tarwe - agri

Aangeboden door Limagrain

Veldbonencheck maakt rendement inzichtelijk

De belangstelling voor de teelt van veldbonen neemt de laatste jaren toe. Lokaal geproduceerd veldboneneiwit is duurzaam. Als hoogwaardige krachtvoervervanger vermindert het de afhankelijkheid van met name soja in de veehouderij. Maar het zuivere eiwit uit veldbonen levert ook een waardevolle grondstof voor humane voeding. Volop kansen dus voor zowel veehouders als akkerbouwers, maar wat is het rendement? Welke meerwaarde kunnen veldbonen geven aan jouw bedrijfsvoering? Met de nieuwe veldbonencheck van Limagrain reken je het nu snel en makkelijk zelf uit.
19 Augustus 2020
veldbonen

Nieuws Peulvruchten

Hoe staat het met de eiwitambitie?

De teelt van eiwitgewassen staat in Nederland hernieuwd in de belangstelling. Zowel voor lokaal geteeld veevoer als humane consumptie. Peulvruchten als veldbonen, sojabonen en lupinen zijn daar uitermate geschikt voor. Hoe staat het met deze teelt?
3 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden