Bedrijfsfinanciering

financieel euro profiteren

Nieuws Financiering

Bezorgdheid over nieuwe financieringsregels

De nieuwe financieringsregels die per 2023 langzaam worden uitgerold, zorgen voor bezorgdheid bij Tweede Kamerleden en geldverstrekkers. Kamerlid Jaco Geurts (CDA) stelde afgelopen week bijvoorbeeld nog dat de nieuwe normen voor banken de transitie naar kringlooplandbouw onmogelijk kan maken.
5 Oktober 2020
boerenprotest

Nieuws Jonge Boerenfonds

Waarom het Jonge Boerenfonds een flop lijkt

Toen minister Carola Schouten van landbouw haar functie ging bekleden was een fonds voor jonge boeren ter ondersteuning van bedrijfsovername één van haar speerpunten. Het fonds is er inmiddels en stelt maar liefst €75 miljoen beschikbaar. Toch zijn er maar 2 aanmeldingen geweest. Waarom blijkt het fonds een flop?
25 September 2020

BB TV Peter Pals

'Financieringen weer op niveau van voor de crisis'

De coronacrisis heeft een aantal zaken uitvergroot. Sommige bedrijven kampen daardoor met grotere financiële problemen. “Daar wordt door banken wel constructief naar gekeken en mee omgegaan”, merkt Peter Pals van Farmers Funding & Advies. Hij schetst de ontwikkelingen in de financieringsmarkt.
10 Juli 2020
financieel rekenen euro rekenmachine winst

Nieuws Rabo Participaties

Rabobank koopt zich in bij mesttechneut JOZ

Rabo Participaties heeft een meerderheidsbelang genomen in mestafvoertechneut JOZ. Met deze kapitaalinjectie wil het familiebedrijf de internationale expansie versnellen en de ontwikkeling van nieuwe mestoplossingen bevorderen. Ook sluit het overnames van bedrijven niet uit.
13 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox