Shutterstock

Nieuws Rabo Participaties

Rabobank koopt zich in bij mesttechneut JOZ

13 Maart 2019 - Eric de Lijster

Rabo Participaties, de investeringstak van Rabobank, heeft een meerderheidsbelang genomen in mestafvoertechneut JOZ uit Westwoud. Met deze kapitaalinjectie wil het familiebedrijf de internationale expansie versnellen en de ontwikkeling van nieuwe mestoplossingen bevorderen. Ook sluit het overnames van bedrijven niet uit. 

Welk bedrag met de transactie is gemoeid en hoe groot het belang is dat Rabo Participaties heeft genomen, is niet bekend. JOZ behaalde over 2018 een omzet van €18 miljoen en heeft 74 medewerkers. Het dochterbedrijf van Rabobank geeft aan bij participaties €2 tot maximaal €15 miljoen te investeren in risicodragend kapitaal. 

JOZ ontwikkelt en maakt mestrobots, -schuiven en voeraanschuifrobots die, zo claimt het bedrijf, kostenefficiënt werken voor melkveebedrijven. De onderneming is al wereldwijd actief en brengt stalautomatisering via een dealernetwerk aan de man. "Met de kennis en het grote netwerk van Rabobank willen we onze strategie om hoogwaardige technologie aan onze partners in de landbouw te leveren, versneld uitrollen", meldt Arend Kuperus, algemeen directeur van JOZ, in een verklaring weten.

Marktpositie verstevigen
Rabo Participaties voegt met JOZ een bedrijf dat actief is in de agrarische sector toe aan haar portfolio van nu 16 bedrijven in diverse sectoren. De investeringstak heeft zo'n €1 miljard onder beheer via fondsen en directe belangen. Volgens directeur Thijs Friederich heeft JOZ enorme kansen om de marktpositie te verstevigen en de productpenetratie te vergroten. "Wij verheugen ons er enorm op om, in samenwerking met het management en de huidige aandeelhouders, de groei in de komende jaren verder te versnellen, zowel autonoom als door middel van overnames."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Rabobank

Rabobank wil meer slagkracht hoofdkantoor

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden