VVD

Mark Rutte

Politiek VVD

VVD wil vooral verder met innovatieve boer

Innovatie is de rode draad in de landbouwparagraaf van het concept-verkiezingsprogramma van de VVD. De partij schuift met het programma op naar het politieke midden. Met name het onderwerp kweekvlees wordt onder de aandacht gebracht. 
9 November 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'EU-steun voor eiwitrijke gewassen'

De Europese Unie wil meer zelfvoorzienend worden in plantaardig eiwit. Een goed uitgangspunt dat wel langdurige ondersteuning van teelt en veredeling vergt, vindt Jan Huitema, lid van het Europees Parlement.
15 Oktober 2020
grond melkveebedrijf

Nieuws Stikstofdossier

Brabantse CDA en VVD twijfelen aan RIVM

De Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant hebben vrijdag 11 oktober vergaderd over het advies van de commissie Remkes. Honderden boeren waren, soms met de trekker, naar het provinciehuis gekomen. Het deed denken aan juli 2017. In dat jaar werd het Brabantse stikstofbeleid aangescherpt.
11 Oktober 2019
Boerenbusiness

Nieuws Warme sanering

Werken gemeenten mee in sanering varkenshouderij?

Een effectieve warme sanering van de Nederlandse varkens-houderij valt of staat met een doeltreffende medewerking van gemeenten en provincies. Het vertrouwen daarin is echter broos, zo blijkt uit Kamervragen van de VVD en een analyse van Abab Accountants.
10 Juli 2019
Mark Rutte

Achtergrond Politiek

Rutte: 'Boer moet voorbeeld nemen aan mij'

'Boeren die vinden dat ze in een hoek worden gezet, moeten een voorbeeld nemen aan mij. Als ik alle kritiek persoonlijk aantrok, kon ik dit werk niet doen', zo zei minister-president Mark Rutte dinsdag 5 maart op de Aeres Hogeschool in Dronten.
6 Maart 2019

BB TV Jan Huitema

'Anti-dumpingtaks op frites onterecht'

De Colombiaanse importheffingen op Europese frites moeten stoppen. 'Deze zijn onterecht en daarnaast moet een domino-effect voorkomen worden. Ook is marktprotectionisme in de Europese Unie zeer schadelijk', zo stelt Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD.
22 Februari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox