Weer

Gewastour 2022

Gewastour Weer - week 40

Willen boeren gaan rooien, is het weer niet goed

Na heel het seizoen druk met de haspel te zijn geweest kwam in september de neerslag waar vrijwel alle telers zo naar uitkeken. voor de oogst van aardappels en uien kon een bui dan ook geen kwaad om het rooien mooier te laten verlopen. Echter heeft in het zuiden 2e helft van september voor overlast gezorgd wat de oogst enige tijd op zijn gat legde.
3 Oktober 2022

BB TV Robert de Vries

Na veel wind en plens regen komt even rust in de tent

Veel boeren willen graag aan de slag op het land, maar krijgen ze daar met alle neerslag in september binnenkort de tijd voor? Weerman Robert de Vries geeft het antwoord in een nieuwe weerupdate voor Boerenbusiness.nl. 
30 September 2022
regen wateroverlast

Nieuws Weer

Van veel te droog naar veel te nat in één ochtend

Lokaal viel in Zeeland afgelopen weekend tot wel 150 millimeter neerslag, bovenop de neerslag die eerder in de week al viel. Lokaal zorgde dat voor flinke wateroverlast. Percelen kwamen blank te staan. Gebieden die voorheen het droogste waren in Nederland krijgen nu flink wat water voor de kiezen.
12 September 2022
zomer bewolkt

BB TV Weerupdate Robert de Vries

Tropische storm Daniëlle brengt warmere weer terug

De afgelopen dagen hebben buien lokaal veel regen gebracht, wat enige verlichting geeft aan het grote tekort aan neerslag in Nederland. Wat de komende periode gaat brengen voor onder meer de melkveehouders en akkerbouwers, vertelt Robert de Vries in deze nieuwe weerupdate. Daarbij komt Europa onder invloed van de tropische storm Daniëlle. 
8 September 2022
beregenen droogte

BB TV Robert de Vries

Hittegolf doet Nederland deze week verder uitdrogen

Het weer in Nederland wordt de komende dagen gedomineerd door hitte en droogte. Weerman Robert de Vries geeft zijn verwachting voor de komende week en kijkt daarbij ook naar de oplopende neerslagtekorten. Zijn er op termijn lichtpuntjes in de verwachting die de tekorten aan hemelwater ietwat kunnen temperen?
9 Augustus 2022
aardappelen beregenen droogte

Marktupdate Robert de Vries

De droogte zit voorlopig stevig in het zadel

Het is droog en er is nog geen neerslag op komst, vertelt Robert de Vries. Het gemiddelde neerslagtekort in Nederland is circa 211 millimeter. Daarmee blijven we nog wel onder het recordjaar 1976 en ook onder het recentere tekort van 2018. Regionaal zijn er wel grote verschillen in het neerslagtekort.
29 Juli 2022
zomer

BB TV Robert de Vries

Hitte en droogte op komst in de Benelux?

De weerkaarten zien er interessant uit voor de komende week en mogelijk ook de week er na, vertelt weerman Robert de Vries in deze weerupdate. Gaan we een langdurige zomerse en ook droge periode tegemoet? De Vries vertelt het in zijn verwachting voor de komende periode en kijkt daarbij ook naar de extreme hitte in Zuid-Europa. 
7 Juli 2022
aardappelen akkerbouw aardappelperceel regen nat

Gewastour Weer - week 27

Flinke plensbuien van juni nog altijd onvoldoende

Na enkele regenbuien in de maand juni zijn telers nog niet tevreden met de gevallen millimeters. Veel hebben de haspel nog niet kunnen opbergen en zien de buien ook al te graag komen. Is de bodemvoorraad dan echt zo opgeraakt?
6 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox