Weer

neerslag weer

Weerupdate Akkerbouw

Wachten op broodnodige bui ondanks regen en hagel

Na een lange droge periode viel er gisteren eindelijk weer wat millimeters regen. De variatie in neerslag is echter groot en kwam vaak in een rap tempo naar beneden. In veel gebieden bleef de neerslag slechts beperkt en is het weer afwachten op die broodnodige regenbui.
21 Juni 2023
aardappelperceel droogte beregening

Nieuws Klimaat

De weerkaarten zijn opnieuw geschud in Europa

Het weer in Europa is de afgelopen maand flink omgeslagen. In West- en Noord-Europa neemt droogte na een nat voorjaar de overhand, terwijl in het zuiden van Europa sprake is van forse neerslag na lange tijd van droogte en hitte. De gewassen hebben in beide gevallen onder het weer te lijden. 
8 Juni 2023
zon weer

Weerupdate met Robert de Vries

Juni lijkt te warm en te droog te gaan verlopen

Wekenlang hadden we te maken met een noordelijke wind en koele lucht, maar de komende dagen gaat dat flink veranderen. Weerman Robert de Vries heeft in Boerenbusiness Weer zijn verwachting voor de komende week en verder. Boeren die op zoek zijn naar een leuke hoeveelheid neerslag, moeten naar het zich laat aanzien voorlopig geduld hebben.
7 Juni 2023
aardappelen poten

Nieuws Akkerbouw

Akkerbouw maakt flinke klap met voorjaarswerk

In een week tijd is heel wat gezaaid en gepoot in Nederland. Akkerbouwers en loonwerkers hebben maximaal van het weer gebruik gemaakt om het werk gedaan te krijgen. Nagenoeg alle suikerbieten en uien zijn nu gezaaid. Het aardappelpoten heeft nog even te gaan, al is de voortgang daar ook groot.
8 Mei 2023
luchtfoto aardappelen poten

Nieuws Weer

Voorjaarswerk blijft laveren tussen de buien

Knarsetandend bekijken boeren en loonwerkers de weersverwachtingen voor deze week. Maaien, bemesten, grondbewerking en zaaien, het moet allemaal tussen de buien door gebeuren. Een vaste droge periode blijft opnieuw uit. De zaai- en pootwerkzaamheden worden daardoor blijvend bemoeilijkt. Landelijk zit ruim de helft van de bieten en uien in de grond. Bij de aardappelen is dat amper 10%.
1 Mei 2023
lente Boerenbusiness

Weerupdate Robert de Vries

Verdamping kan komende week weer snel gaan

Het cliché na regen komt zonneschijn, lijkt eindelijk uit te komen. Vooral akkerbouwers gaan dan ook komende week zeker regelmatig de percelen inspecteren voor de voorjaarswerkzaamheden. Weerman Robert de Vries geeft zijn weersverwachting, waarin de zon een belangrijke rol krijgt. 
13 April 2023
zomer Boerenbusiness

BB TV Weerman Robert de Vries

Gaat april eindelijk uit een ander weervaatje tappen?

Het weer in deze natte en vaak grijze maand maart staat in groot contrast met dezelfde maand van 2022, zet weerman Robert de Vries uiteen in zijn weerupdate. Gaat de start van april uit een ander vaatje tappen met vriendelijker weer voor de voorjaarswerkzaamheden? De Vries geeft zijn verwachting.
24 Maart 2023
droogte ploegen Gewastour stuiven

Nieuws Weer

Extreem droge winter baart boeren zorgen

Het voorjaar is in veel Europese landen zeer vroeg van start gegaan en onder bijzonder droge omstandigheden. Een gebrek aan neerslag in de vorm van regen en sneeuw heeft de broodnodige vochtreserves niet of nauwelijks aan kunnen vullen.
6 Maart 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox