Weer

BB TV Weerman Robert de Vries

Wanneer komt die goede bak regen er eens aan?

Het begint bijna een traditie te worden, de droogte in het voorjaar. Opnieuw hebben we daar weer mee te maken, zo begint weerman Robert de Vries zijn weerupdate op Boerenbusiness. Het neerslagtekort loopt op, de haspels draaien waar dat kan en mag. Wanneer komt die goede bak regen er een keer aan?
6 Mei 2022
beregenen Agrifoto3

Nieuws Droogte

Alarmbellen rinkelen al vroeg door de droogte

Het huidige neerslagtekort is een van de hoogste ooit gemeten zo vroeg in het voorjaar. Het heeft echter niet alleen met het uitblijven van neerslag te maken en lijkt een terugkerend probleem te worden.
4 Mei 2022

BB TV Robert de Vries

Frisser weer op komst met voorlopig weinig regen

Hoewel het de afgelopen week droog is gebleven, is de maand april volgens weerman Robert de Vries op verschillende plaatsen eigenlijk te nat. Wat het weer de komende week wordt, zet De Vries uiteen in deze weerupdate. Wat betekent dit voor de staart van het zaaiseizoen? 
21 April 2022

BB TV Weerman Robert de Vries

Neerslag en vorst: april kan vrij koude maand worden

Na een extreem zonnige maand maart, begint april met sneeuw en nachtvorst. En dat april doet wat hij wil, laat weerman Robert de Vries in zijn verwachting ook doorschemeren. Warm lenteweer zit er voorlopig niet aan te komen april kan zo maar een vrije koude maand worden.
31 Maart 2022

BB TV Robert de Vries

Droog, zon en op grote schaal vorst aan de grond

Een bijzonder krachtig hogedrukgebied domineert deze maand boven West-Europa, zo begint weerman Robert de Vries zijn weerupdate op Boerenbusiness.nl. Met welke omstandigheden de boeren rekening moeten houden met de vroege voorjaarswerkzaamheden op het land, doet De Vries hier uit de doeken.
17 Maart 2022

BB TV Robert de Vries

Mogelijk zonnigste eerste decade van maart ooit

tien dagen van maart wel eens uitermate zonnig worden, laat weerman Robert de Vries doorschemeren in deze Boerenbusiness weerupdate. Goed om te weten voor de voorjaarswerkzaamheden. Zelfs het record uit het roemruchte jaar 1976, bij de meeste ervaren boeren wel bekend, dreigt er aan te gaan. 
4 Maart 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Je hebt een probleem als je doornappel laat glippen'

Afgelopen zomer zette de Maas het complete bedrijf van maatschap Van den Eertwegh onder water. Een heftige gebeurtenis, waarvan de wonden nog lang niet geheeld zijn. ,,De schadeafwikkeling is nog amper op gang gekomen, maar we zullen toch weer onze blik naar voren moeten richten. De aardappels moeten straks toch weer de grond’’, zegt Wim van den Eertwegh.
1 Maart 2022
akkerbouw suikerbieten bietenoogst bietenplant vorst winter

Nieuws Cosun

Calamiteitenregeling Cosun open vanwege vorst

De vorst van afgelopen dagen heeft lokaal voor schade gezorgd aan de bieten die nog in het land staan. Ook zijn er partijen aan de hoop die niet of niet tijdig zijn afgedekt, meldt Cosun. Cosun heeft daarom een calamiteitenregeling opengesteld van 23 december tot 31 december.
23 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief