Wintergraan

wintergraan wintertarwe

Inside Granen

Snelle opkomst en goede gewasstand wintergranen

Het zaaien van de wintergranen zit er in het noorden en midden van Europa grotendeels op. Zachte temperaturen en voldoende bodemvocht zorgen voor een snelle opkomst en een goede gewasstand. In Oost-Europa zijn de omstandigheden wel relatief droog en dat kan gevolgen hebben voor de oogst.
24 November 2021
wintertarwe tarwe - agri

Inside Granen

Wintergraan in Europa goed uit de startblokken

Gunstige weersomstandigheden dit najaar in de meeste delen van Europa zorgen voor een goede start van de wintergranen. Op enkele plekken is het zaaien iets vertraagd, maar over het algemeen is het zaad tot nu toe tijdig en onder gunstige omstandigheden de grond in gegaan.
27 Oktober 2021
graanoogst tarweoogst stro tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

'Farm to Fork maakt EU afhankelijk van import'

De doelstellingen van de Europese Commissie om de impact op het milieu van de landbouw te reduceren kunnen desastreus uitpakken voor de opbrengsten van gewassen. Daarvoor waarschuwt de Europese koepel van graan- en oliehoudende zadenhandelaren Coceral.
24 Juni 2021
aardappelen akkerbouw voorjaar lente aardappelen poten

Nieuws MARS Bulletin

Laat voorjaar, maar goede opbrengstverwachting

Grote delen van Europa hebben in april te maken gehad met lager temperaturen dan gemiddeld. In het gebied rond de Middellandse Zee is er daarbij ook sprake van een neerslag tekort. Dat heeft de groei van wintergranen en koolzaad geremd en het zaaien en poten onder andere zomergraan, bieten aardappelen vertraagd. Toch leidt dat volgens de analisten van de Europese Commissie vooralsnog niet tot lagere opbrengsten.
28 April 2021
BASF

Aangeboden door BASF

'Meer septoria dan afgelopen jaren'

“Het zijn de weersomstandigheden die bepalen welke graanschimmels in het voorjaar de overhand nemen”, aldus Bert Westhoff. “En dit jaar zijn de omstandigheden voor septoria een stuk gunstiger dan we de afgelopen jaren gewend waren.”
20 April 2021
Bayer

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Alle belangrijke onkruiden in één keer weg'

Harrie Nies uit Huissen (Gld.) is graanteler in hart en nieren. Hij gaat voor een maximale opbrengst en voor topkwaliteit met zo hoog mogelijke hectolitergewichten. Bij deze strategie hoort ook een degelijke en complete onkruidbestrijding, vindt hij. De laatste jaren kiest hij standaard voor Cossack Star. ,,Dat middel past hier perfect. Alle belangrijke onkruiden, zoals straatgras, ereprijs en paarse dovenetel haal je er in één keer mee weg.'
30 Maart 2021
euro tarwe - agri

Inside Granen

Kooplust akkerbouwers Australië door recordoogst

De recordoogst van graan in Australië afgelopen jaar zorgt voor een ongekende kooplust onder akkerbouwers. (Zaai)machines, kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en andere producten zijn niet aan te slepen meldt persbureau Reuters. Met nog enkele weken te gaan tot het zaaien van wintertarwe van start gaat hebben leveranciers moeite om aan de vraag te voldoen.
17 Maart 2021
graanoogst

Nieuws Graan

'Geen topopbrengsten meer voor Duitse boeren'

'Topopbrengsten van 50 miljoen ton graan voor Duitsland worden zelfs in jaren met ideale groeiomstandigheden steeds moeilijker te halen,' zegt Guido Seedler graanmarktspecialist van het Deutschen Raiffeisenverbandes (DRV) naar aanleiding van de eerste oogstraming van dit jaar. Naast het weer worden de verscherpte regels op het gebied van bemesting en gewasbescherming merkbaar. Bovendien neemt het aandeel graan in het bouwplan af bij de Duitse boeren en intensiveren ze het bouwplan.
17 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden