Wintergraan

tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

Europees graan goed de winter doorgekomen

Wintergranen zijn gemiddeld genomen in Europa goed de winter doorgekomen. Dat meldt JRC, het onderzoeksbureau van de Europese Commissie in de maart-editie van het MARS-rapport. Na een koude periode begin februari kregen grote delen van West-Europa de afgelopen weken te maken met een exceptioneel warme periode. De gewassen zijn daardoor snel ontwikkeld.
16 Maart 2021
Corteva

Aangeboden door Corteva

Speel op safe bij bestrijding onkruiden in wintergraan

Als het land weer wat opgedroogd is en het wintergraan goed aan de groei is, groeit ook het onkruid. Hét moment om met de bestrijding van onkruiden te starten.
10 Maart 2021
winter Verenigde Staten tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Zachte winter, toch vorstschade in graan

Europa heeft tot nu toe relatief zachte winter al heeft de winter her en der toegeslagen zo meldt het JRC in het laatste MARS-rapport. De winterhardheid van wintergraan is sinds december in Noord en Oost Europa aanzienlijk verbeterd. Toch heeft niet al het graan de in december ingevallen kou goed doorstaan.
26 Januari 2021
tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarweprijs stijgt naar hoogste punt in 6 jaar

De tarwenotering op de CBoT in Chicago blijft maar stijgen. De prijs staat inmiddels op het hoogste punt in 6 jaar. De reden? Handelaren verwachten dat de vraag naar graan, maïs en soja groot blijft. Met China als grootste importeurs, zorgt het voor vertrouwen in de markt.
6 Januari 2021
wintergraan wintertarwe

Inside Granen & Grondstof

16 miljoen ton wintergraan verwacht in West-Australië

De oogst van wintergewassen komt in het westen van Australië ver boven de verwachting uit, zo laat het nieuwe oogstrapport van Grain Industry Association of West-Australia (GIWA) zien. Onder andere door een gebrek aan vorst, gunstige timing van neerslag en betere omstandigheden van de bodem stijgt de opbrengst ruim boven de 16 miljoen ton uit.
28 December 2020
zomergerst tarwe - agri

Inside Granen

Europees wintergraan boterzacht winter in

Een relatief warme start van de winter heeft ervoor gezorgd dat graangewassen bijna niet zijn afgehard. Begin december daalde de temperaturen lokaal wel fors, waardoor soms al wat vorstschade is opgetreden. Dat meldt het JRC in hun nieuwste MARS-bulletin.
14 December 2020
zaaien Spitmachine tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Meer tarwe, maar wat doet het areaal?

Dit najaar is beduidend meer wintertarwe ingezaaid. Daarvoor kwam een prijsopleving exact op het juiste moment. Kan een zwakke aardappelmarkt dit vuur aanwakkeren of kiezen akkerbouwers aardappelen voor hun geld? Je leest het in deze analyse.
4 December 2020
wintergraan wintertarwe

Inside Granen & Grondstof

Australië op schema voor grote oogst wintergranen

In Australië lopen akkerbouwers goed op schema om de grootste oogst van wintergranen sinds 2016 te behalen. Vooral in de oostelijke staten wordt een mooie plus verwacht. In het westen van het land is de situatie iets milder gestemd. Regen heeft daar roet in het eten gegooid. Nu La Niña is uitgeroepen, is het spannend wat de noteringen gaan doen.
16 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden