Yili Group

china Coronavirus

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

De omzet van de Chinese zuivelgigant Yili blijft, mede door overnames, groeien. Vorig jaar steeg de omzet met 14% en nam de winst zelfs met bijna 25% toe. In het eerste kwartaal van dit jaar is wederom een forse omzettoename zichtbaar.
2 Mei 2022
Yili

Nieuws Kwartaalcijfers

Zuivelgigant Yili vult oorlogskas verder aan

De Chinese zuivelgigant Yili blijft hoge ogen gooien. Zowel de omzet als winst lieten in het afgelopen kwartaal stevige groeicijfers zien en daarmee wordt de oorlogskas voor het doen van overnames en investeringen verder aangevuld. Gisteren werd bekend dat de Chinezen ook een meerderheidsbelang nemen in geitenzuivelproducent Ausnutria.
2 November 2021
Ausnutria

Inside Melk

'Bij Ausnutria verandert weinig met komst Yili'

De komst van een nieuwe aandeelhouder in de vorm van de Chinese zuivelreus Yili verandert weinig aan de gang van zaken bij Ausnutria Nederland. Het management blijft Nederlands en de aanvoer van zuivel vanuit ons land blijft hooggewaardeerd, verwacht Bart van der Meer, CEO van Ausnutria en minderheidsaandeelhouder.
2 November 2021
Yili

Inside Melk

Chinees Yili neemt belang van een derde in Ausnutria

De Chinese zuivelreus Yili neemt een belang van ruim 34% in (het ook in meerderheid Chinese) Ausnutria. Beide bedrijven hopen elkaar te kunnen versterken in de zuivelketen. Voor Yili speelt ook de kracht van Ausnutria in de geitenzuivelketen een rol.
1 November 2021
Ausnutria

Inside Melk

Zuivelreus Yili overweegt bod op Ausnutria

De Chinese zuivelreus Yili overweegt een bod uit te brengen op Ausnutria. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen in de financiële wereld.
4 Oktober 2021
Yili

Nieuws Halfjaarcijfers

Chinese zuivelgigant Yili laat sterke groei zien

Yili, het grootste zuivelconcern van China en tevens actief in Nederland, kan succesvol terugkijken op de prestaties in de eerste helft van 2021. Zowel de omzet als winstcijfers laten een sterke groei zien.
7 September 2021
china

Nieuws Melk

Chinese zuivelreus Yili wil concurrentie overtreffen

De Chinese zuivelreus Yili Group laat in het eerste kwartaal van dit jaar een fors herstel zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet in Q1 komt uit op omgerekend €3,56 miljard, een plus van 32,5%. De nettowinst is €368 miljoen, een toename van ruim 147%. Deze groeicijfers zijn vertekend door de coronacrisis, die China begin vorig jaar hard heeft geraakt.
4 Mei 2021
zuivel supermarkt china zuivelconsumptie

Nieuws Internationale zuivelmarkt

Chinese Yili meest waardevolle zuivelmerk

Het Chinese zuivelmerk Yili heeft Danone van de troon gestoten in de 'overall Brand Finance Food 50 2020 ranking' van adviesbureau Brand Finance. De waarde van het bedrijf steeg over 2020 met 13%. Nederland staat in de top 50 op nummer 4 met Friso, het kinder- en babyvoedingmerk van FrieslandCampina.
21 September 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief