Zomertarwe

zaaien zomertarwe graan - agri

Nieuws Granen

Akkerbouwers plaatsen run op zomertarwezaad

Er is duidelijk fors meer interesse in zomertarwe onder akkerbouwers te bespeuren. Bij Agrifirm zijn de huidige voorraden verkocht en ook bij collega-coöperatie CZAV loopt het hard. De hoge tarweprijzen en vooruitzichten voor komende oogst zorgen voor een kleine kentering in het bouwplan.
8 Maart 2022
droogte graanoogst zomer wintergerst

Inside Granen & Grondstof

Wordt de graanopbrengst te hoog ingeschat?

De droogte in grote delen van Noord-Amerika leek lange tijd geen vat op de tarwemarkt te krijgen vooral door goede opbrengstverwachtingen elders. Nu de graanoogst van bezig is wordt de markt toch wat zenuwachtig en lopen de noteringen op.
16 Juli 2021
akkerbouw zaaien veldwerk

Achtergrond Granen

Heeft zomertarwe of gerst de voorkeur?

Verschillende telers hebben afgelopen herfst al de keuze gemaakt minder aardappelen te poten. In plaats daarvan hebben ze in de meeste gevallen besloten meer wintertarwe te zaaien. Andere akkerbouwers zijn afgeschrikt daar de lagere contractprijzen voor aardappelen en hebben pas in de winter het besluit genomen minder te poten. Zij zijn te laat om nog wintergraan te zaaien en zoeken een ander gewas. Wat is het alternatief?
8 Maart 2021
wintergraan wintertarwe

Aangeboden door Bayer Cropscience

Alles in de strijd tegen onkruid in wintertarwe

Duist is nog steeds een van de grootste probleemonkruiden in graan. Maar het breidt zich niet meer zo sterk uit als een aantal jaren geleden. Een gerichte onkruidbestrijding in najaar en voorjaar is dé sleutel om duist succesvol onder duim te houden.
22 Februari 2021
wintertarwe tarwe - agri

Inside Granen & grondstof

Nat voorjaar desastreus voor zomergranen

De aanhoudende regen heeft impact op de graangewassen in Europa. Waar vorig jaar al kunstmest is gestrooid, drijfmest uitgereden en de gewasbescherming uitgevoerd, is het beeld rond deze tijd totaal anders. Veel percelen zijn niet ingezaaid en veel te nat om over zomertarwe of gerst na te denken.
2 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden