Zuid-Afrika

wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest blijft zich verspreiden

Er lijkt maar geen halt te komen aan de verspreiding van Afrikaanse varkenspest. Bij de Duits-Poolse grens zijn nieuwe gevallen ontdekt en dus worden er opnieuw een aantal extra hekken geplaatst in Duitsland. Ook in Maleisië en Zuid-Afrika blijft de dierziekte om zich heen grijpen. In Maleisië moeten daarom ruim 3.000 varkens geruimd worden.
5 Maart 2021
export import

Inside Aardappelen

Zuid-Afrika dringt aan op importstop frites

Zuid-Afrika dringt bij de overheid aan op een tijdelijke importstop voor Europese frites. De aardappelsector in het land vreest voor dumpingpraktijken die de lokale productie bedreigen. In het verleden was dat al reden voor een verhoogde importheffing.
9 September 2020
Boerenbusiness

Achtergrond Voedselproductie

Voedselissues uitgelicht: boerenmoord in Afrika

Exploderende prijzen voor varkensvlees in China. Recordhoge uienprijzen in India. Ontwrichtende bosbranden in Australië. Het zijn allemaal gebeurtenissen die resulteren in volatiele voedselprijzen. Boerenbusiness schetst (in de periode rondom Kerst en nieuwjaar) in een reeks artikelen de voedselissues op de verschillende continenten. Het continent dat vandaag centraal staat is Afrika, met Zuid-Afrika in de hoofdrol.
2 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden