Groot-Britannië

Engeland Groot Brittannie

Nieuws Melkconsumptie

Britten consumeren fors minder melk

De Britse consumenten drinken slechts de helft van de hoeveelheid melk die ze in de jaren zeventig consumeerden. De vloeibare melkconsumptie in Engeland is met 50% gedaald sinds 1974. Dit blijkt uit de nieuwe analyse van de AHDB, zij biedt diensten aan om de duurzaamheid van de Britse melkveehouderij te verbeteren.
13 Februari 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel Engeland UK

Inside Aardappelen

Britse aardappeloogst wederom in het rood

Nieuwe cijfers over de Britse aardappeloogst van 2019 bevestigen dat de opbrengst wederom met rode cijfers wordt geschreven. Na 2012 en 2018 heeft de sector opnieuw met een zeer negatief jaar te kampen.
20 Januari 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Britse varkensvleesexport blijft hoog

De export van varkensvlees uit het Verenigd Koninkrijk ligt in september wederom hoger dan dezelfde maand vorig jaar, al neemt het groeitempo wel iets af ten opzichte van de eerdere maanden. Dit tonen de nieuwe cijfers van overheidsinstantie HMRC aan. Geconcludeerd wordt dat het land blijft profiteren van de vraag uit China.
22 November 2019
aardappelen aardappeloogst agria

Inside Aardappelen

Ramp dreigt voor Britse en Ierse aardappeloogst

De aardappeloogst in Groot-Brittannië en Ierland dreigt uit te lopen op een drama. De oogst verloopt uiterst moeizaam door regen en slecht watermanagement, waardoor veel hectare nog steeds niet is gerooid. Hierdoor dreigen de aardappelen op de Britse en Ierse eilanden weg te rotten.
14 November 2019
aardappelen aardappeloogst rooien Engeland UK aardappelrooier

Inside Aardappelen

Brits aardappelareaal draait onverwacht bij

Het areaal aardappelen in Groot-Brittannië toont voor oogstjaar 2019 toch een klein plusje. Dat becijfert overheidsdienst AHDB Potato op basis van nieuwe informatie. Eerder werd het areaal op onveranderd of met een licht minnetje ingeschat.
23 September 2019
Engeland Groot Brittannie

Inside Varkens

Britse varkensvleesexport op hoogste punt sinds 2016

Het Verenigd Koninkrijk heeft in juni het grootste volume aan varkenvlees uitgevoerd in 3 jaar tijd. Vooral China neemt veel Brits varkenvlees af, wat komt door de tekorten in dat land als gevolg van Afrikaanse varkenspest.
23 Augustus 2019
akkerbouw tarweveld graanoogst combine tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Regen grote hindernis voor Britse graanoogst

De graanoogst in Groot-Brittannië verloopt moeizaam, vooral in het noorden van het land. Door de regen staan combines meer dan eens stil. Ook hebben de nog te oogsten gewassen te lijden onder de nattigheid.
14 Augustus 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel Engeland UK

Nieuws Grond

Brits grondaanbod laagste sinds crisisjaar 2001

Het aanbod landbouwgrond in Groot-Brittannië heeft over het eerste halfjaar zijn laagste punt bereikt sinds de mond- en klauwzeercrisis in 2001. Tot eind juni 2019 werd 'slechts' 74.000 hectare openbaar verkocht.
7 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden