Green deal

Europese Commissie Frans Timmermans

Nieuws Klimaat

Uitstel is geen afstel voor Green Deal

Als het aan vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie ligt betekent uitstel van de omvangrijke Green Deal geen afstel. 'Klimaatverandering mag niet worden genegeerd, zelfs in de huidige tijden.' In de EU willen 17 lidstaten – waaronder Nederland – de klimaatwet centraal stellen tijdens het economisch herstel.
22 April 2020
spuiten gewasbescherming Agrifoto

Nieuws gewasbescherming

'Omslag naar groen duurt minstens één generatie'

De Europese Green Deal windt er geen doekjes om: de landbouw móet vergroenen. Dat betekent onder meer een forse reductie van het chemiegebruik. Maar wat is het alternatief als de toelating van groene middelen tergend traag gaat? De roep om andere wet- en regelgeving lijkt groter dan ooit.
28 Februari 2020
spuiten gewasbescherming Agrifoto

Nieuws Gewasbescherming

'Werk maken van landbouw met minder chemie'

Een landbouw zonder chemie is mooi, maar we moeten eerst werk maken van een landbouw met minder chemie. Die boodschap had Europarlementariër Bas Eickhout van GroenLinks donderdag 27 februari tijdens het jaarcongres van Foodlog. ‘De afgelopen 10 jaar is er amper verbetering te zien in het middelengebruik in Europa.’
27 Februari 2020
Brussel Europese Commissie

Nieuws Green Deal

Landbouw moet mee in klimaatneutraal Europa

De landbouwsector kan rekenen op meer milieuvriendelijke maatregelen bij de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Dat blijkt uit de Green Deal die de Europese Commissie woensdag 11 december lanceert.
11 December 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief