Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Nieuws Klimaat

Uitstel is geen afstel voor Green Deal

22 April 2020 - 27 reacties

Als het aan vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie ligt betekent uitstel van de omvangrijke Green Deal geen afstel. "Klimaatverandering mag niet worden genegeerd, zelfs in de huidige tijden." In de EU willen 17 lidstaten – waaronder Nederland – de klimaatwet centraal stellen tijdens het economisch herstel.

Voor de agrarische sector heeft de Green Deal enorme impact. Deze deal omvat een pakket maatregelen die het Europees continent én de agrarische sector klimaatneutraal moeten maken in 2050. Eén van de belangrijke pijlers voor de agrosector is het drastisch verminderen van de hoeveelheid chemische gewasbescherming.

Farm to Fork
Een andere pijler is de Farm to Fork-strategie (van boer tot bord), die eigenlijk deze maand gelanceerd had moeten worden. Dat wordt nu uitgesteld, geeft Timmermans aan, maar wordt later alsnog uitgevoerd. Ook de strategie voor het verbeteren van de biodiversiteit krijgt uitstel.

Uitstel wordt geen afstel, want, zegt Timmermans: "De route (naar klimaatneutraal) moet onomkeerbaar zijn. Dat is geen luxe maar een noodzakelijke plicht", noteert De Telegraaf aan de hand van een video-overleg door de milieucommissie van het Europees Parlement. Timmermans riep tijdens dit overleg op om – in het kader van de coronacrisis – niet langer geld te steken in vervuilende sectoren.

Banen en groei
De Green Deal moet banen en economische groei opleveren, omdat juist daar behoefte aan is op korte termijn in tijden van crisis. De plannen aanpassen is volgens hem een optie, maar er moet zoveel mogelijk worden vastgehouden aan de agenda. "De Green Deal is een levenslijn." In september presenteert de vicevoorzitter een tussendoel voor de reductie van CO2 in 2030.

boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
27 reacties
kikker 22 April 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10886828/uitstel-is-geen-afstel-voor-green-deal]Uitstel is geen afstel voor Green Deal[/url]
hoelang mag deze man deze onzin blijven verkondigen ? straks is zijn soort de enige die nog geld verdient. de functionerende Nederlander heeft er straks de
centen niet meer voor!
Abonnee
klaas 22 April 2020
idd kan die man niet weg!!!!!!
Oudere Boer 22 April 2020
En iedereen maar vrolijk met zijn trekkertje naar den Haag....
In precies die periode werd dit plan van Timmermans en Dittrich
Ja u leest het goed Boris Dittrich goed gekeurd.

Heel het verhaal van D66 en Tjeerd de groot is en was één groot afleidingsmanoeuvre en daar doet onze PVDA LTO voorzitter ook vrolijk aan mee.
Nu is het geld opeens op in de EU door de Covid crisis en word het even vooruit geschoven.
Maar neem nu maar van mij aan mensen, dit is een blijvertje.

i.p.v. achter die populistische kinderen van FdF aan te rennen had men beter de oogkleppen afgezet goed nagedacht en vervolgens richting Brussel gereden.


José 22 April 2020
Beetje dom, dat vele boeren niet zien, dat de inkomsten met de green deal stijgen en de kosten lager. Conclusie: veel boeren zijn geen ondernemers en hebben het bedrijf zelf niet opgebouwd, maar in de schoot geworpen gekregen.
Jane 22 April 2020
Hallo allemaal, ik zag opmerkingen van mensen die hun lening al hadden gekregen van Anderson Loan Finance. Eerlijk gezegd dacht ik dat het een oplichterij was en toen besloot ik een verzoek in te dienen op basis van hun aanbevelingen omdat ik dringend een lening nodig had. Een paar dagen geleden bevestigde ik op mijn persoonlijke bankrekening van $ 12.000,00 die ik voor zaken had aangevraagd. Dit is echt goed nieuws en ik ben zo blij dat ik iedereen adviseer die een echte lening nodig heeft en die zeker zal terugbetalen om een aanvraag in te dienen via hun e-mail (fax) + 1315-329-6320

Ze kunnen u een lening lenen.
Neem contact op met de heer Anderson
E-mail: andersonraymondloanfinance@gmail.com
Telefoon: + 1315-329-6320
Bezoek het kantooradres @ (68 Fremont Ave Penrose CO, 81240).
...................
Roy 23 April 2020
degene die een beetje dom is ben jij Jose. Nu de Greendeal doorzetten zou de nekslag voor de economie betekenen. Dit soort plannen kost handenvol geld (budgetten worden altijd overschreden) en levert niks op! Hetzelfde als het stikstofdossier, stikstof is de levensader van de groei. Nee we gaan boeren uitkopen(wegjagen) en in Afrika en Midden Oosten breekt straks de hongerspandemie uit. Hoezo sociaal?!
pietje1 23 April 2020
Deze man zou onder curatele gesteld moeten worden. Hoop dat minimaal zolang uitgesteld wordt totdat Frans met vervroegd pensioen gaat.
kikker 23 April 2020
het allerergste is dat de beste man zelf nog in zijn verhaal gelooft ook!
José 24 April 2020
Boeren willen alles bij het oude houden. Daarmee wordt je een mastodont en zet je je zelf buiten de maatschappij. Oerdom in de tijd.
Felix Alex 24 April 2020
Heeft u geld nodig voor het project, de zaken, belastingen, rekeningen en nog veel meer
andere redenen, onze leningen zijn eenvoudig en goedkoop, neem vandaag nog contact met ons op. De
lening die u nodig heeft, wij kunnen elke lening, budget, zo laag als 3% rente regelen, antwoord nu per e-mail:
Felixalexinvestment22@gmail.com
Nicole Oleg 25 April 2020
Hallo,
Mijn naam is Nicole Oleg, ik woon in Duitsland, dankzij mevrouw Judith van wema legitieme leningen voor mij een lening van € 5.600 euro kreeg ik een lening om mijn medische rekeningen af te betalen, al mijn schulden te betalen. wema legitieme lening is een betrouwbaar bedrijf, neem vandaag nog contact met hen op via e-mail op wemalegitloan@gmail.com voor uw betrouwbare leningen

Met vriendelijke groet.
Nicole Oleg
Jongere Boer 25 April 2020
Zoals door marktwerking ideeën Corona neerkomt op structurele onderwerping (het politieke "VVD" sausje van EU besluiten), zo word stikstof gebruikt voor landjepik van een boerencultuur voor nieuwbouwplannen die al klaar liggen voor economische groei.

Jane en Jose, Nicole Oleg Zijn de zieke markwerking redernatie van roofzucht, jullie woorden zijn het vergif tot huidige cultuurgenocide.

Boeren passen zich al jaren aan, probleem is Chemie en banken met land zonder eigen vermogen en onze Haage loopjongens van de EU die ieder besluit verkrachten door de marktwerking van hun honderden lobbyisten, zie verhaal van gelijk Henk Tennekes WAAR NIETS MEE GEDAAN WERD en boeren die willens en wetens de natuur om zeep helpen.. ? : Totaal verdraaien van feiten uit lobby belang!

Was dit een gezonde Democratie dan was dit nooit gebeurd omdat feiten regeren en niet de roofzucht van markwerking. Al erg genoeg dat boeren het huiswerk (GRATIS) van politici over moeten doen en deze door een rechtzaak terug gefloten werden!

Boeren worden doodgegooid met regels en worden geknecht door bankleningen! Hoe halen jullie het in je hoofd om hier een reactie te plaatsen zwakzinnig lulverhaal van hoi allemaal inkomsten stijgen.

BOERENLAND IN DE SCHOOT GEWORPEN?, ZIEKE REDERANTIE CONFORM DE GEBOORTEPLAATS VAN José ALS EXCUUS OM CULTUURVLUCHTELINGEN TE HELPEN EN DE ANDERE 99% TE LATEN STIKKEN: HOU TOCH OP!
Akkerbouw2.0 25 April 2020
Banengroei in NL, voor de Corona crisis hadden de mensen die werken wilden toch gewoon werk. Alleen de echte beroepswerkelozen zaten thuis. Maar die krijg je echt niet aan het werk, ziet men nu toch ook.

Misschien is het een keer goed dat er een misoogst komt in heel Europa, grote schaarste en lege vakken. Dan ziet men misschien een keer dat een gegarandeerd veilig Europees voedselpakket best wat meer mag kosten. Klm krijgt immers ook weer miljarden steun.

Wat betreft biologisch, dat is nu al een markt met overschotten.
Omdat de gemiddelde burger het niet wil of kan betalen.
ideeën genererende Varkensboer 25 April 2020
Ik zeg:

Kindersubsidie afschaffen en inzetten voor hoogbouw grote steden.
Boerencultuur word om zeep geholpen door laagbouw.
laura 25 April 2020
Hallo allemaal, mijn naam is Laura Silos, ik heb net 50.000 leningen gekregen van Rene vandaag, het zijn leningen verstrekt voor een periode van 1 tot 25 jaar en met een zeer betaalbare rente van% 3, neem vandaag nog contact met ons op via e-mail (mrsstellareneloanfirm1@gmail.com) or WhatsApp +16313415478, het is een goede lening en ik raad het iedereen aan.

laura
laura 25 April 2020
Ik zeg:

Kindersubsidie afschaffen en inzetten voor hoogbouw grote steden.
Boerencultuur word om zeep geholpen door laagbouw.
peter34 25 April 2020
@Akkerbouw 2.0 "Misschien is het een keer goed dat er een misoogst komt in heel Europa"
Of dit Europa ook zal treffen valt te bezien, maar op wereldschaal lijk je op je wenken te worden bediend door van het problem Corona door politiek, media en andere 'bestuurders' een GIGAprobleem te maken.
I.t.t. NL, waar we gewoon het land op mogen, zijn veel landen zo locked down dat boeren het land niet op mogen, dus niet zaaien en poten, de melk wegstroomt, 'overschotten' verrotten omdat er geen afnemers zijn en zo kun je nog wel wat bedenken.
En dat allemaal door een uitzinnig beleid van bange dwazen, zoals Rutte en zijn wetenschappers, die gewoon alle risico's wil uitsluiten d.w.z. alles, incl de bevolking, onder controle wil houden.
Dat plan zal mislukken. We zijn toch niet GEK??
Hallo 25 April 2020
Hallo ik heb ook een lening van 1 miljard voor 0,003 % rente.
Ga naar lenenistezotvoorwoorden@alsjedezeonzinallemaalgelooft.com
Felix Alex 25 April 2020
Heeft u geld nodig voor het project, de zaken, belastingen, rekeningen en nog veel meer
andere redenen, onze leningen zijn eenvoudig en goedkoop, neem vandaag nog contact met ons op. De
lening die u nodig heeft, wij kunnen elke lening, budget, zo laag als 3% rente regelen, antwoord nu per e-mail:
Felixalexinvestment22@gmail.com
Mrs Janet 25 April 2020
Hello dear customer,

This is JANET HOCKLEY LOAN LIMITED we offer a loan ranging from 5,000 to 30,000,000 euros over a period of 1 to 30 years and with an interest of 3%.
So we are ready to help you in private lenders/investors and offer both Personal loan, startup loan, educational/agricultural loan, real estate/ construction loan, property loan, debt free loans,mobile home loan, hard money loan, secured/unsecured loan,investment funding,Expansion loan, Jv capital/Rehab loans,Equity/refinance loans e.t.c So interested persons from any country should contact us via E-mail: janethockleyloanltd1@hotmail.com

Full name:
Phone Number:
Loan Amount Needed:
Duration:
Country:


Email:janethockleyloanltd1@hotmail.com

Thanks,
Mrs Janet

Vaccin 26 April 2020
peter34 mag ik aansluiten op de zijn we zijn toch niet gek?

Helaas heeft intelligentie hier een averechtse markwerking van fascistoïde hoog opgeleide arrogantie. Dit is mijn verklaring.

Wachten is de markwerking van octrooi op vaccin, maar gelukkig hebben onze hoog opgeleiden EU leiders dit al aan zien komen en volledig ondervangen en rutten niet achter het bureau om te kijken wat hun lobbyist hun vandaag weer zou brengen...

(oorzaak verbod kinderlesje fictie en waarheid sinterklaasfeest en zwartepieten discussie..?)
Felix Alex 26 April 2020
Heeft u geld nodig voor het project, de zaken, belastingen, rekeningen en nog veel meer
andere redenen, onze leningen zijn eenvoudig en goedkoop, neem vandaag nog contact met ons op. De
lening die u nodig heeft, wij kunnen elke lening, budget, zo laag als 3% rente regelen, antwoord nu per e-mail:
Felixalexinvestment22@gmail.com
Felix Alex 26 April 2020
Heeft u geld nodig voor het project, de zaken, belastingen, rekeningen en nog veel meer
andere redenen, onze leningen zijn eenvoudig en goedkoop, neem vandaag nog contact met ons op. De
lening die u nodig heeft, wij kunnen elke lening, budget, zo laag als 3% rente regelen, antwoord nu per e-mail:
Felixalexinvestment22@gmail.com
Donna Tammy 27 April 2020
Wij verstrekken persoonlijke leningen en zakelijke leningen tegen een betaalbare rente van slechts 2% per jaar, maar worden maandelijks samengesteld. We werken zowel lokaal als internationaal, onze financieringsbronnen zijn gespecialiseerd in creatieve oplossingen om aan uw behoeften voor uitbreiding, groei, enz. Te voldoen. Neem contact met ons op voor meer informatie: @ {donnaloancompany@gmail.com}

  Gegevens:

  Naam:

  Verjaardag:

  Seks:

  Burgerlijke staat:

  Adres:

  Stad:

  Staat / provincie:

  Postcode:

  Land:

  Telefoon:

  E-mailadres:

  Het doel van de lening:

  Leenbedrag:

  Krediettermijn:

  Netto inkomen per maand:

  Bezoek ons ​​webadres: https: // donnaloancompany.com

  God zegene
  Mevrouw Donna
Zuidboer 27 April 2020
José schreef:
Beetje dom, dat vele boeren niet zien, dat de inkomsten met de green deal stijgen en de kosten lager. Conclusie: veel boeren zijn geen ondernemers en hebben het bedrijf zelf niet opgebouwd, maar in de schoot geworpen gekregen.
Beetje kort door de bocht en kortzichtig om zulke zwakzinnige conclusies te durven trekken Jose. Waar zijn die concrete extra inkomsten op gebaseerd behalve op gebakken lucht en mooipraterij? Wie gaat die duurdere producten kopen met dat mooie verhaaltje er om heen als uit andere landen goedkope producten worden ingevoerd? Waar kiest de hedendaagse consument nu voor? Zal dat gaan veranderen met de situatie nu? Worden arbeid en andere kosten lager in de toekomst (ik zie ze alleen maar stijgen)? Zomaar wat vragen mijnerzijds want ik zie het niet gebeuren.
Donna Tammy 27 April 2020
Wij verstrekken persoonlijke leningen en zakelijke leningen tegen een betaalbare rente van slechts 2% per jaar, maar worden maandelijks samengesteld. We werken zowel lokaal als internationaal, onze financieringsbronnen zijn gespecialiseerd in creatieve oplossingen om aan uw behoeften voor uitbreiding, groei, enz. Te voldoen. Neem contact met ons op voor meer informatie: @ {donnaloancompany@gmail.com}

Gegevens:

Naam:

Verjaardag:

Seks:

Burgerlijke staat:

Adres:

Stad:

Staat / provincie:

Postcode:

Land:

Telefoon:

E-mailadres:

Het doel van de lening:

Leenbedrag:

Krediettermijn:

Netto inkomen per maand:

Bezoek ons ​​webadres: https: // donnaloancompany.com

God zegene
Mevrouw Donna
wim 27 April 2020
Jose is een bietje kortzichtig Timmermans zegt we investeren niet in vervuilende sectoren. nr 1 is KLM/Schiphol/ nr 2 shell. nr 3 Tata steel laten ze nu net hier meeste geld in pompen en de enigste sector die met hun gewassen opneemt en hiervoor niks in rekening brengt aan de staat .... de agro sector . ooit kaats de bal zo hard terug in jullie gezicht al de mensen die het denken zonder de landbouw te kunnen redden staan vooraan als de bal in jullie gezicht klapt en Jose staat op de eerste rij.. als er 1 doelgroep echte ondernemers zijn is het de landbouw daar komt verder niemand in de buurt werkweken van 90 uur zijn meer standaard dan uitzondering geen vakantie of atv dagen kunnen geen ziekteverlof op nemen s,avonds /s,nacht aan de bak regeldruk waar je u tegen zegt stress door ambtenarij den haag die veel bemoeid met bedrijfsvoering. altijd gezeik van mensen aan de kunt/burger die klaagt dat we het niet goed doen en dan aan het einde van het jaar kiet draaien of in de rode cijfers omdat we moet blijven investeren in machines/ regels/ en verplichting en ondanks deze shit nog de rug recht houden... denk hier eens over naar brutale consument ondankbare burger of eet niet meer!!! boeren zouden stuk voor stuk een standbeeld moeten hebben in deze kille samenleving
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Opinie Jaap Majoor

Wat heeft de Europese Green Deal tot gevolg?

Politiek Farm to Fork

Europarlement stemt massaal voor 'Farm to Fork'

Politiek Farm to Fork

Kritiek op Farm to Fork-strategie zwelt aan

Achtergrond Farm-To-Fork

Farm-to-Fork laat veel potentie onbenut

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief