Loofdoding

loofdoding Crop.Zone Nufarm

Tech Gewasbescherming

Chemiereus Nufarm stapt in mechanisch loofdoden

Het Australische bedrijf Nufarm, vooral bekend van gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden, gaat in zee met de Duitse startup Crop.Zone. Het bedrijf uit Aken heeft een machine ontwikkeld die middels elektrocutie onkruiden doodt. De techniek kan ook voor de loofdoding in aardappelen worden toegepast.
19 Oktober 2020
aardappelen pootgoed Agrifoto loofdoding

Nieuws Gewasbescherming

Afzet gewasbescherming 11,2% gedaald

In 2018 is in Nederland 11,2 procent minder gewasbeschermingsmiddel verkocht dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
27 Maart 2020
aardappelen spuiten gewasbescherming Agrifoto

Inside Pootaardappelen

Luizenexplosies maken bestrijding uitdagend

In de aankomende jaren heeft de pootaardappelsector steeds meer te maken met randvoorwaarden die de teelt bemoeilijken. Door het wegvallen van gewasbeschermingsmiddelen voor bijvoorbeeld de luizenbestrijding en de loofdoding staat de teelt een uitdaging te wachten.
3 Februari 2020

BB TV Jan Salomons

Verbod Reglone kost teler tot 100 euro per hectare

Voor de loofdoding in de aardappelteelt geldt sinds dit jaar een verbod op Reglone. Jan Salomons, akkerbouwadviseur bij Delphy, schetst de alternatieven. Telers moeten rekening houden met hogere kosten en een verhoogd risico op bacterieziek.
30 Januari 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel doodspuiten

Nieuws Gewasbescherming

Verbod op loofdoding met diquat is definitief

De Europese Commissie (EC) heeft definitief besloten om de licentie van de actieve stof diquat in de Europese Unie (EU) te verbieden. Dit heeft voornamelijk gevolgen voor het bekende loofdodingmiddel Reglone, wat betekent dat de sector op zoek moet naar alternatieven.
16 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief