Noord-Brabant

grond nederland grondprijs

Inside Grond

Meer partijen betreden grondmarkt Noord-Brabant

Net als in Flevoland, verkiezen ook boeren in Noord-Brabant verhuren van hun grond boven verkopen. Immers, het levert uiteindelijk meer rendement op. Toch ligt de markt nu niet stil aan de koperszijde, want er zijn steeds meer particulieren die de Noord-Brabantse grondmarkt betreden. Heeft dit gevolgen voor de prijzen?
1 December 2020
grond bodem

Inside Grond

Bodem wordt belangrijker bij uitgifte van grond

Duurzaam bodembeheer wordt in de provincie Noord-Brabant steeds belangrijker bij de uitgifte van grond, zo is donderdag 15 oktober duidelijk naar voren gekomen tijdens het webinar 'Van pachtgrond naar pRachtgrond'. Boeren die voldoen aan de voorwaarden kunnen als beloning een lagere pachtprijs tegemoetzien.
17 Oktober 2020

Bedrijfsreportage Van der Heijden

'Iedere meter grond moet geld opbrengen'

Het gemengde akkerbouw- en varkenshouderijbedrijf van de familie Van der Heijden in Soerendonk (Noord-Brabant) heeft de focus op fritesaardappelen. Niet meer hectares, maar meer tonnen van een hectare is de filosofie van Toon en zoon Twan. Daarbij is de rekenmachine een onontbeerlijk instrument, zo blijkt.
6 December 2019
zonnepanelen zonneenergie

Nieuws VAB-locaties

Brabant wil oude stallen omtoveren tot zonnepark

Noord-Brabant zit met veel lege stallen in de maag. Daarom heeft de provincie bedacht om zonneparken te realiseren op oude stalgronden. Dit voorkomt verloedering en zorgt tevens voor groene energie.
5 December 2019
euro

Nieuws VAB-locaties

Extra geld voor stoppende boer in Brabant

De provincie Noord-Brabant verlengt de stopperssubsidie (de VABimpuls) met 2 jaar. Daarnaast wordt het budget behoorlijk aangevuld. 
4 December 2019
boerenprotest

Nieuws Stikstofbeleid

Friesland schrapt stikstofregels na protest

De Friese boeren die vrijdag 11 oktober bij het provinciehuis in Leeuwarden demonstreren, hoeven niet met lege handen naar huis. De provincie heeft besloten om de stikstofmaatregelen in te trekken.
11 Oktober 2019
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup

Nieuws Glyfosaat

Opnieuw glyfosaatverbod in Brabant

De Noord-Brabantse gemeente Landerd gaat in de nieuwe pachtcontracten laten opnemen dat glyfosaat niet langer mag worden gebruikt. Het is daarmee de tweede gemeente in deze provincie waar een zelf geïnitieerd verbod gaat gelden.
24 September 2019
euro valuta betalen

Nieuws VAB-locaties

Brabant vult subsidiepot voor stoppers aan

De provincie Noord-Brabant stelt €400.000 beschikbaar voor VABimpuls. Dat is het potje dat de stoppende (en de gestopte veehouders) kunnen aanboren om advies in te winnen hoe om te gaan met de vrijkomende agrarische bebouwing, de zogeheten VAB-locaties.
14 September 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox