Noord-Brabant

droogte grasland beregening

Nieuws Droogte

Eerste beregenverbod is een feit

Het Noord-Brabantse waterschap De Dommel heeft dinsdag 2 april het eerste beregenverbod van 2019 afgekondigd. Deze is geldig van 1 april tot 1 juni. Grondeigenaren en boeren in het gebied tussen Eindhoven en de Belgische grens mogen hun grasland niet met grondwater beregenen.
3 April 2019
financieel euro valuta biljetten

Nieuws Subsidie

Noord-Brabant steekt extra geld in lege stallen

Staleigenaren uit de provincie Noord-Brabant kunnen nog tot eind 2019 aanspraak maken op de regeling VABImpuls. Recent hebben de Gedeputeerde Staten namelijk besloten om deze regeling te verlengen. Het stelt tevens een aanvullend bedrag van €500.000 beschikbaar.
27 Maart 2019
supermarkt groente

Nieuws Voedsel1000

Brabants Voedseldebat: niet lullen, maar poetsen

Hoe zorgen we voor lekker en gezond voedsel dat ook goed is voor mens, dier én omgeving? Die vraag stond centraal op de allereerste 'Voedsel1000', dat de provincie Noord-Brabant 19 februari organiseerde. Daarbij was de stemming minder anti-veehouderij dan verwacht.
22 Februari 2019
grond nederland grondprijs

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaatverbod op Brabantse pachtgrond

De agrarische ondernemers die grond van de provincie Noord-Brabant willen pachten, mogen vanaf 2019 niet langer de herbicide glyfosaat toepassen. Wie zijn onkruidbestrijding op een alternatieve manier uitvoert, maakt dan ook meer kans op gunning van het perceel.
13 December 2018
grond nederland grondprijs

Inside Mest

Brabant eist niet-gebruikte ruimte PAS op

De provincie Noord-Brabant is voornemens de niet-opgevulde ruimte in het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in te trekken. Dit kan verregaande gevolgen hebben voor (melk)veehouders in Noord-Brabant.
12 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden