Roebel

roebel

Opinie Joost Derks

Dit is de werkelijke reden van de roebelrally

Wie had dat gedacht: in maart was de Russische roebel de grootste stijger in de valutawereld. Het handelsvolume in de munt ligt echter enorm laag, zodat het makkelijk wordt om de koers te manipuleren. De huidige wisselkoers weerspiegelt dan ook niet de werkelijke waarde van de munt.
14 April 2022
olie roebel olieprijs

Opinie Joost Derks

Hoge olieprijs laat valutawereld koud

De stijging van de olieprijs gaat helemaal aan de Russische roebel voorbij. Dat heeft alles te maken met de vrees voor een invasie van Oekraïne en het vooruitzicht van een serie renteverhogingen in de Verenigde Staten.
20 Januari 2022
Joe Biden

Opinie Joost Derks

De stille kracht van Joe Biden

De valutawereld kreeg afgelopen week een voorproefje van hoe het buitenlands beleid van de Amerikaanse president Joe Biden eruit ziet. De Russische roebel en Turkse lira moesten allebei een stapje terug doen.
18 Juni 2021
tanken benzine diesel brandstof

Opinie Joost Derks

Benzine naar recordprijs? Nog niet.

Goed nieuws: er zijn aanwijzingen dat de stijging van de olieprijs op zijn eind loopt, zodat de pijn aan de pomp niet nog erger wordt. Maar waarom is de Russische roebel deze keer niet meegezogen in de opmars van de olieprijs?
12 Maart 2021
Vladimir Poetin

Opinie Joost Derks

Eigenzinnige vechtkoers Rusland is nu een voordeel

Rusland heeft zich onder druk van internationale sancties sinds 2014 steeds meer afgesloten van de rest van de wereld. Die eigenzinnige koers is tijdens de corona-uitbraak en de daaruit voortvloeiende oliecrisis een groot voordeel.
17 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden