Technologie

data technologie

Business Technologie

'Data-uitwisseling kan hele voedselketen helpen'

Steeds meer partijen in de voedselketen maken gebruik van technologie. Maar al die technieken worden nog grotendeels afzonderlijk van elkaar gebruikt. 'Kennis delen, is kennis vermenigvuldigen', stelt Johan Heylen, commercieel directeur van kalfsvleesproducent Vanlommel, tijdens het het derde Foodinar van ING België dat op donderdag 23 september werd georganiseerd.
25 September 2021
Boerenbusiness

Nieuws Horecava

'Digitalisering kan bijdrage leveren aan gastvrijheid'

Digitalisering kan een bijdrage leveren aan de gastvrijheid binnen een onderneming, stelt René Eijsink, commercieel directeur bij Eijsink, tijdens de Horecava Limited. Hij bespreekt dit tijdens een webinar met Sergio Vyent, de maître in het programma First Dates.
1 Februari 2021
drone

Nieuws Future of Farming

'Digitale toepassingen in de toekomst essentieel'

De wereldbevolking neemt alsmaar toe en dat zorgt voor druk op de voedselvoorziening. Immers, er moet veel meer voedsel geproduceerd worden met veel minder middelen. Het gebruiken van digitale toepassingen wordt in de toekomst dan ook steeds belangrijker. Zo kwam maandag 16 november naar voren tijdens de digitale bijeenkomst 'Future of Farming' van Bayer.
17 November 2020
drone

Opinie Anne Jan Doorn

Gaat technologie de landbouw redden?

Er worden grote beloften gedaan door machinefabrikanten en technologiebedrijven. Data, sensoren, zonnepanelen, slimme technieken en zelfs machines die melk produceren. Het moet de landbouw redden. Een gouden toekomst schemert aan de horizon. Maar, zijn deze beloftes wel zo realistisch?
26 November 2019
drone

Nieuws Proeftuin

In hoeverre zal de rol van techniek veranderen?

Hoe kunnen techniek en innovatieve teeltsystemen bijdragen aan een veerkrachtig landbouwsysteem? Daar werd 26 september over gesproken bij de opening van de 'proeftuin Agroecologie en Technologie' van Wageningen University & Research.
26 September 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox