Verdienmodel

Aangeboden door Rabobank

Zet in op een gezond verdienmodel voor de boer

Na een lange formatieperiode is het nieuwe kabinet nu echt aan de slag. Carin van Huët, directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank, vertelt waar de prioriteiten van het kabinet moeten liggen. Voor de bank staat voorop: een goed verdienmodel voor de boer en innovatie.
1 Maart 2022
supermarkt

Nieuws Onderzoek LTO

Duurzamer voedsel heeft potentie als verdienmodel

De helft van de Nederlanders zegt meer te willen betalen voor een herkenbaar, duurzaam geproduceerd Nederlands product van een hoge kwaliteit. Daarbij zijn 2 op de 3 Nederlanders positief over de land- en tuinbouw
12 Augustus 2021
zonnepanelen zonneenergie Verenigde Staten

Nieuws Energie

Amerikanen zien meer in zonneparken dan CO2

Amerikaanse boeren hebben meer belangstelling voor zonnepanelen dan voor het verkopen van CO2-rechten. Zo'n 2,6% van de ondervraagde boeren heeft een overeenkomst voor zonnepanelen, terwijl 1% deelneemt aan het nieuw opgezette CO2-rechten systeem
15 Juli 2021
melkveebedrijf koeien weidegang

Inside Melk

Verdienmodel loopt voor melkveehouder achteruit

Hoewel de melkprijs de laatste maanden stijgt, lopen voor de melkveehouder ook de kosten voor onder meer voer rap op. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben melkveehouders aan de bel getrokken dat het verdienvermogen onder druk staat. Wat betekent het huidige prijsverloop voor de Nederlandse melkveehouder?
18 Juni 2021
grond Engeland

Opinie Chris van Bruggen

Maak groene grondbank voor verdienmodel boer

De politiek wil kringlooplandbouw. De consument wil de koe in de wei. Maar de boer is nog altijd gebonden aan het oude systeem. Daarom zijn een ander verdienmodel en beleid nodig. Melkveehouder Chris van Bruggen stelt voor de Franse grondbank in Nederland te introduceren.
22 December 2020
grond euro

Nieuws Enquête

Boer heeft geld nodig voor opschaling natuurinclusief

Slimme financiële prikkels zijn nodig om natuurinclusieve landbouw verder te kunnen opschalen. Dat blijkt uit een studie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).
25 Februari 2020
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Verduurzaming

Eerlijke prijs voor de boer bestaat niet

Hoewel er de laatste maanden in de publieke opinie vaak wordt gepleit voor een eerlijke prijs voor de boer, is de Wageningse hoogleraar Jack van der Vorst helder: een eerlijke prijs voor de boer bestaat niet.
29 Januari 2020
Marten Dijkstra

Interview Marten Dijkstra

'De meeste boeren zijn louter producent'

'De overheid moet boeren meer bewegingsruimte gunnen en minder beknellende regels gaan opleggen. Alleen dan, kan de transitie succesvol worden voortgezet', zo bepleit Marten Dijkstra die een Nuffield Scholarship volgde en de resultaten van zijn bijbehorende onderzoek donderdag 26 september op zijn bedrijf presenteerde.
1 Oktober 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief