Zuivelexport

china tarwe - agri graan - agri

Nieuws melk

Chinese zuivelregio's krijgen dreun van droogte

China wordt al vele maanden gemist als grote koper op de mondiale zuivelmarkt, maar aanhoudende droogte gecombineerd met extreme hitte teistert de Chinese melkveehouderijgebieden. Dit krijgt steeds meer gevolgen voor de productie.
27 Juni 2023
koeien Verenigde Staten

Analyse Melk

Melkdumpingen en snel dalende zuivelexport in VS

De Amerikaanse zuivelexportcijfers vertoonde al haarscheurtjes en laat over april een flinke teruggang zien. Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse zuivelexportfederatie (USDEC). Naast dat de zuivelexport stagneert, kampen delen van de Midwest met een melkoverschot en dat noopt soms tot het dumpen van melk.
12 Juni 2023
melkveebedrijf koeien china

Nieuws melk

China produceert meer melk op minder bedrijven

China zal dit jaar zo'n 4% meer melk produceren, verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw. Dat doet het met minder melkveebedrijven. Grote aantallen kleineren en middelgrote bedrijven vallen om door een combinatie van hoge voerkosten en lage melkprijzen.
5 Juni 2023
export logistiek Rotterdam containers

Analyse Melk

Concurrerend Europa rijdt zuivelexport VS in de wielen

De exportcijfers van de Amerikaanse zuivelsector lieten in maart voor het eerst in ruim een jaar een daling zien. De Amerikaanse zuivelexportfederatie (USDEC) wijt deze teruggang aan uitdagende omstandigheden, waarbij toenemende concurrentie vanuit Europa op de wereldmarkt als belangrijkste reden wordt genoemd.
24 Mei 2023
zuivel Boerenbusiness Fage

Nieuws melk

MOB richt pijlen op yoghurtfabriek Hoogeveen

Organisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft een bezwaar ingediend bij de provincie Drenthe tegen de komst van yoghurtfabrikant Fage naar Hoogeveen. De provinciale vergunning zou niet voldoen aan de eisen van de Kaderrichtlijn Water.
3 Mei 2023
transport logistiek containers containervervoer containerschip

Nieuws melk

Zuivelhandel Hoogwegt ziet winst verdubbelen

Zuivelhandelaar Hoogwegt heeft een mooi graantje meegepakt van de hoge prijzen op de zuivelmarkt in 2022. De omzet steeg met ruim 37%, de nettowinst ging royaal over de kop. De winstmarge ten opzichte van de omzet blijft echter marginaal.
1 Mei 2023
koeien

Nieuws melk

In 2023 fractie minder melk, iets meer export

De Europese Commissie voorziet dit jaar dalende zuivelprijzen, een licht lagere melkproductie, ook iets lagere afzet in de EU en een voorzichtig herstellende export. Deze prognoses staan in een korte termijn vooruitblik voor de agrarische markten.
5 April 2023
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws zuivel

Duitse zuivel verdeeld over herkomstmarkering

De Duitse zuivelindustrie is tegen een verplichte herkomstmarkering van melkproducten, ook gaan er in Duitsland steeds meer stemmen op om wel zoiets in te voeren en al zijn ook sommige leden van de Duitse NZO ervoor.
20 Maart 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox