Bieten

Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer CropScience

'Onkruidbestrijding in bieten meer op gevoel'

'Om een fatsoenlijk saldo uit de bietenteelt te halen móeten de opbrengsten goed zijn’’, zegt Albert-Jan Hazelaar uit ’t Haantje (Dr.). Een geslaagde onkruidbestrijding is dus niet alleen wenselijk, maar zelfs noodzakelijk.
2 Februari 2022
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Goede oogst maakt krimp Belgisch areaal beetje goed

De Belgische aardappeloogst valt dit seizoen kleiner uit dan in 2020. Door een relatief hoge opbrengst per hectare is de totale hoeveelheid echter minder klein dan waar je op basis van de areaalcijfers vanuit zou gaan.
15 November 2021
Bayer

Aangeboden door Bayer CropScience

Bieten op tijd controleren en op tijd spuiten

In een vroeg stadium het gewas controleren, meteen ingrijpen als er luizen gevonden worden, de spuitintervallen kort houden en niet te vroeg stoppen met spuiten. Bietenspecialist Sjors Leermakers somt de maatregelen om bladluizen onder controle te houden nog maar eens op. Ook benadrukt hij het belang van goed onderwerken van oogstresten en opslagbieten. 'Restbieten zijn een mooie winterschuilplaats voor luizen. Die cyclus moeten we doorbreken.'
30 April 2021
aardappelen akkerbouw voorjaar lente aardappelen poten

Nieuws MARS Bulletin

Laat voorjaar, maar goede opbrengstverwachting

Grote delen van Europa hebben in april te maken gehad met lager temperaturen dan gemiddeld. In het gebied rond de Middellandse Zee is er daarbij ook sprake van een neerslag tekort. Dat heeft de groei van wintergranen en koolzaad geremd en het zaaien en poten onder andere zomergraan, bieten aardappelen vertraagd. Toch leidt dat volgens de analisten van de Europese Commissie vooralsnog niet tot lagere opbrengsten.
28 April 2021
Bayer

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Bietentelers hebben geleerd van 2019'

,,De schade door vergelingziekte is het afgelopen seizoen veel minder geweest dan het jaar ervoor. Veel bietentelers hebben toen leergeld betaald en waren daarom veel alerter op luizen.' Dat zegt Jan Dingemans, technisch adviseur bij Theunisse BV in Steenbergen (N-Br.). Voor komend seizoen blijven wat hem betreft dezelfde adviezen van kracht: controleer bieten vroegtijdig op luizen, hou de schadedrempels in de gaten en voer op tijd een bestrijding uit.
3 Maart 2021
suikerbieten

Nieuws Neonics

Geen ontheffing Cruiser, Cosun teleurgesteld

Cosun Beet Company is zeer teleurgesteld dat minister Carola Schouten heeft besloten om geen vrijstelling voor Cruiser SB te verstrekken. De organisatie is al langer bang dat er op deze manier een ongelijk speelveld tussen bietentelers in Europa ontstaat.
12 Januari 2021
grondbewerking Zaaibedbereiding

Nieuws Zaaibedbereiding

Zaaibed op zware klei verandert in grindbed

Het scherp drogende weer verandert het zaaibed op zware kleigrond in een grindbed. De record natte winter wordt gevolgd door een uitzonderlijk langdurig zeer droog weertype.
31 Maart 2020
KWS

Aangeboden door KWS

Meer rendement met de vernieuwde voederbiet

KWS is enkele jaren geleden gestart met de verkoop van de vernieuwde voederbiet. Deze biet wordt Feedbeet genoemd. In vergelijking met de ouderwetse voederbiet kenmerkt KWS Feedbeet zich door een hoog drogestofgehalte en een hoge drogestofopbrengst. Veel telers kunnen dit ondertussen beamen.
21 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden