Boterprijzen

zuivel boter boterproductie

Analyse Boter

Nieuw record boterprijs ligt voor het grijpen

Na een dipje zitten de boterprijzen weer in de lift. Een nieuw prijsrecord lijkt een kwestie van tijd te zijn. De prijsondersteunende factoren wegen zwaarder dan de zorgen die er zijn over vraaguitval. Daar wordt wel over gesproken, maar geen concrete aanwijzingen van.
8 Juni 2022
Cheddar

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Cheddar noteert nog een klein plusje, voor het overige zijn er overal minnetjes te noteren op de zuivelmarkt. Voor een deel gaat het om kleine minnetjes, zoals bij rauwe melk, boter en de meeste kazen, bij de poeders, room en vooral magere melkconcentraat worden het stevige minnen.
13 Mei 2022
boter

Analyse Boter

Boterprijs daalt, maar zakt niet weg

De zuivelnoteringen hebben afgelopen weken een behoorlijke stap terug gedaan, zo ook de boterprijs. Toch is deze historisch gezien nog altijd hoog en dat blijft voorlopig waarschijnlijk ook zo. De markt staat namelijk nog steeds in het teken van krapte.
11 Mei 2022
boter

Analyse Boter

Kan opgeklopte boterprijs standhouden?

Hoewel boterhandelaren wel wat gewend zijn, is de markt nu net een achtbaan. Door de oorlog in Oekraïne zit er veel sentiment op de markt. Tot twee weken geleden schoten de prijzen omhoog. Intussen heeft er een correctie plaatsgevonden. Wat kunnen we verwachten?
13 April 2022
zuivel kaas kaasproductie

Analyse Melk

Kaas houdt de stemming erin op kalmere markt

Met vloeibare zuivel over de gehele linie iets in de min en de melkpoeders grotendeels stabiel, bleef deze week alleen kaas nog over als product waarbij de prijzen nog stappen omhoog zette.
8 April 2022
zuivel boter

Analyse Melk

Boter is even de nieuwe room op spotmarkt zuivel

De markt voor vaste zuivel laat een duidelijk verdeeld beeld zien. Terwijl de poederprijzen het redelijk rustig aan doen - een plus van 1% of 2% is bijna het nieuwe normaal - gaan met name op de botermarkt de remmen los.
25 Maart 2022
zuivel boter

Analyse Melk

Verhitte prijsrally's maken vaste zuivel weer duurder

De prijzen voor vaste zuivel, en dan met name die voor boter en poeders, zijn weer hard omhoog gegaan. Boter stal de show en sleurde voor de verandering nu eens de roomprijs mee omhoog, in plaats van andersom. De melkpoederprijzen bereikten of slechtten nieuwe psychologische barières en mozzarella kwam prijstechnisch naast Gouda.
11 Maart 2022
zuivel boter boterproductie

Analyse Boter

Ook boterprijs giert de pan uit in oorlogstijd

Foodcommodities worden in rap tempo duurder. De boterprijs heeft afgelopen dagen een extreme prijsstijging laten zien. Ook de termijnprijzen op EEX in Duitsland zijn omhoog geschoten. Met het huidige stijgingstempo liggen nieuwe records voor het grijpen. Waar komt deze opmars vandaan?
9 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief