Boterprijzen

zuivel boter

Analyse Melk

Boter is even de nieuwe room op spotmarkt zuivel

De markt voor vaste zuivel laat een duidelijk verdeeld beeld zien. Terwijl de poederprijzen het redelijk rustig aan doen - een plus van 1% of 2% is bijna het nieuwe normaal - gaan met name op de botermarkt de remmen los.
25 Maart 2022
zuivel boter

Analyse Melk

Verhitte prijsrally's maken vaste zuivel weer duurder

De prijzen voor vaste zuivel, en dan met name die voor boter en poeders, zijn weer hard omhoog gegaan. Boter stal de show en sleurde voor de verandering nu eens de roomprijs mee omhoog, in plaats van andersom. De melkpoederprijzen bereikten of slechtten nieuwe psychologische barières en mozzarella kwam prijstechnisch naast Gouda.
11 Maart 2022
zuivel boter

Analyse Boter

Ook boterprijs giert de pan uit in oorlogstijd

Foodcommodities worden in rap tempo duurder. De boterprijs heeft afgelopen dagen een extreme prijsstijging laten zien. Ook de termijnprijzen op EEX in Duitsland zijn omhoog geschoten. Met het huidige stijgingstempo liggen nieuwe records voor het grijpen. Waar komt deze opmars vandaan?
9 Maart 2022
zuivel boter

Analyse melk

Markt vaste zuivel vindt weg verder omhoog

De markt voor vaste zuivel voelt deze week behoorlijk stevig aan, steviger eigenlijk dan de vloeibare zuivel. Over de gehele linie zijn de prijzen omhoog gegaan, met voor sommige producten echte prijssprongetjes.
4 Maart 2022
Bitcoin

Analyse Boter

Botermarkt toont weer eens Bitcoin-achtige trekjes

De botermarkt maakt wel vaker uitschieters of uitglijders en wordt daarom weleens gekscherend vergeleken met de Bitcoin. Begin 2022 is het opnieuw raak. De markt toont op een hoog niveau nerveuze trekjes en staat in het teken van onzekerheid. Waar gaat het heen in de markt?
9 Februari 2022
zuivel boter

Analyse Boter

Kan de hoge boterprijs standhouden?

De boterprijzen in Europa zijn in de tweede helft van vorig jaar hard opgelopen en noteren het hoogste niveau in 5 jaar. Ook in andere continenten heeft de prijs een boost gekregen. Wel zijn er twijfels of de markt op dit niveau kan standhouden.
12 Januari 2022
boter

Nieuws Melk

Botermarkt ontploft en dicht gat met room

Voor een keer komt de grote verrassing qua prijsvorming op de zuivelmarkt niet van het vloeibare segment. De boterprijs is ontploft en is met ruim 10% omhoog geschoten naar de prijs die misschien al lang voor het product betaald had moeten worden.
9 December 2021
boter

Analyse Boter

Botermarkt zet hoog in voor 2022

Een nieuw prijsrecord ligt op de botermarkt nog niet binnen handbereik. Toch staan de noteringen (historisch gezien) zeer hoog. Het ziet er bovendien niet naar uit dat de markt op korte termijn daalt. Voor 2022 zetten verkopende partijen hoog in. Dit is niet uit luxe, maar bittere noodzaak als gevolg van de dure room.
8 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden