Brazilië

mais maisoogst rusland

Inside Granen & Grondstof

Aan maïs geen gebrek op het wereldtoneel

Net als de prijzen van tarwe staan ook die van korrelmaïs onder grote wereldwijde druk. Groeiomstandigheden in de VS zijn de maïsgewassen gunstig gestemd. De exportmotor draait op volle toeren, maar beurshandelaren blijven naar beneden kijken.
11 Augustus 2020
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappel

Brazilië importeert helft minder frites

De import van frites in Brazilië is fors gekelderd in de afgelopen 2 maanden. Het land, dat sinds begin juni geldt als het nieuwe epicentrum van de coronapandemie, haalde onder andere minder frites uit Nederland.
11 Juni 2020
slachterij vleesverwerking

Achtergrond Coronacrisis Brazilië

Braziliaanse slachthuizen getergd door corona

De coronastorm in slachthuizen zet door: Alleen al in de Braziliaanse staat Rio Grande do Sul zijn zeker 3201 slachthuismedewerkers positief getest op het virus. Inmiddels heeft Brazilië koploper Italië van de derde plek gestoten.
9 Juni 2020
export haven schip

Inside Uienmarkt

Brazilië neemt dit seizoen al bijna 50.000 ton uien af

4 Juni 2020
akkerbouw export uien uienexport

Inside Uien

Afstand speelt geen rol in uienexport, kwaliteit wel

Waar staat Nederland met betrekking tot de export van uien? Voor welke bestemmingen liepen de Nederlandse exporteurs in week 19 warm? Hier de antwoorden.
27 Mei 2020
brazilie Rio De Janeiro

Inside Uienmarkt

Brazilië de zevende koper van Nederlandse uien

In de exportcijfers van week 17 was Brazilië de belangrijkste afnemer van Nederlandse uien, in week 18 is de export naar het Latijns-Amerikaanse land verdubbeld ten opzichte van de week ervoor.
21 Mei 2020
valuta brazilie Reais Reaal

Inside Uienmarkt

Brazilië meldt zich even op de uienmarkt

Brazilië is een graag geziene gast op de Nederlandse uienmarkt. In week 17 hebben importeurs uit het Latijns-Amerikaanse land zich voor de tweede keer dit seizoen gemeld voor Nederlandse uien. Hoeveel uien neemt Brazilië af?
13 Mei 2020
suiker euro

Inside Suiker

Voorlopig nog geen sprake van suikerfeest

De suikermarkt hangt nog steeds van onzekerheid aan elkaar. Eén van de gevolgen van de coronacrisis is dat de vraag naar ethanol flink is gedaald, waardoor een grotere suikerproductie verwacht wordt. Dat zet de prijs verder onder druk.
30 April 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief