Kunstmestprijzen

kunstmest

Analyse Kunstmest

Onzekerheid houdt aan op de kunstmestmarkt

Wie naar de prijzen van stikstofkunstmest kijkt, kan wel stellen dat deze markt eindelijk in rustiger vaarwater is gekomen. Toch lijkt de bodemprijs nog niet bereikt te zijn. Voor kali- en fosfaathoudende meststoffen dalen de prijzen nog wel gestaag en dat zal voorlopig ook zo blijven.
6 Juni 2023
kunstmest bemesting meststoffen Kali

Analyse Meststoffen

Rabobank: Meststoffen worden weer betaalbaar

De recordprijzen voor meststoffen zijn voorlopig van de baan, maar er heerst nog veel onzekerheid. Dit stelt de Rabobank in een marktanalyse over meststoffen. Fosfaat- en kalimeststoffen dalen naar verwachting de komende tijd in prijs, terwijl stikstofmeststoffen stabiel tot weer stijgend kunnen worden.
30 Mei 2023
kunstmest

Analyse Kunstmest

Sinds lange tijd weer een stijging op kunstmestmarkt

De kunstmestmarkt lijkt een nieuwe fase in te gaan. De prijzen zijn al geruime tijd overwegend stabiel en er word handel gedaan met kleine volumes. Daardoor verschillen de prijzen behoorlijk en zijn de prijzen afgelopen week voor het eerst weer gestegen.
23 Mei 2023
kunstmest

Analyse meststoffen

Bodemprijs in het vizier op kunstmestmarkt

Het einde van de prijsdalingen lijkt aanstaande op de kunstmestmarkt. Zowel op de wereldmarkt als in Europa stabiliseren de prijzen zich. Vraag en aanbod lagen dichterbij de afgelopen tijd vanwege het voorjaar. In Europa daalt de gasprijs verder, wat de eigen productie weer op gang kan brengen voor komend seizoen.
9 Mei 2023
kunstmest

Analyse kunstmest

Kunstmest daalt wederom verder in prijs

De bodemprijs van kunstmest is nog altijd niet bereikt en inmiddels is de grens van 30 per 100 kilo KAS niet ver weg. Dat terwijl de vraag de afgelopen tijd is toegenomen en de prijs vergeleken eerder dit seizoen al drastisch is verlaagd.
25 April 2023
kunstmest

Nieuws Meststoffen

Exportwaarde kunstmest door het dak in 2022

De Nederlandse exportwaarde van kunstmest is in 2022 naar een absolute recordhoogte gestegen door de hogere exportprijzen Het geëxporteerde volume is daarbij juist gedaald. Opvallend is dat Nederland in 2022 nog kunstmest heeft geïmporteerd uit Rusland.
14 April 2023
grasland kunstmest bemesting

Analyse meststoffen

Bodemprijs kunstmest voorlopig nog niet in zicht

De kunstmestmarkt blijft dalen in prijs en inmiddels is het prijsniveau van 2 jaar geleden niet ver meer weg. Momenteel drukt niet de aardgasprijs de kunstmestmarkt naar beneden maar de nog altijd ruime voorraden, goedkopere ammoniak en is er concurrentie andere stikstofhoudende meststoffen.
11 April 2023
opslag kunstmest

Analyse Kunstmest

Kunstmestfabrieken met dure voorraad in de maag

Voor menig boer was het schrikken vorig jaar wanneer er een rekening voor kunstmest in de bus zat. Prijzen lagen op historisch hoge niveaus. Inmiddels hebben verschillende kunstmestfabrikanten hun jaarverslag over 2022 gepubliceerd. Een conclusie die je daaruit zou kunnen trekken is dat de hoge prijzen bepaald niet veroorzaakt werden door een extreem grote vraag naar kunstmest.
3 April 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden