Tolsma-Grisnich

Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Teler zelf bepaalt rendement van bewaring

Het rendement van bewaring van aardappelen wordt bepaald door de kosten voor energie en kiemremming én de (onnodige) bewaarverliezen. De teler heeft dat grotendeels zelf in de hand.
25 Oktober 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Chinese bataat koelen met Nederlandse techniek

Naast aardappelen, uien en peen draaien ze bij Tolsma ook hun hand niet om voor de bewaring van allerlei ‘speciale’ producten. Voor bijvoorbeeld pompoen, knoflook, zoete aardappel en knolselderij heeft de bewaarspecialist alle kennis en materialen in huis. “Wij zeggen eigenlijk nooit nee.”
2 Augustus 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Zekerheid van kwaliteit én lagere energiekosten

In hun nieuwe bewaarschuur voor biologische producten koos Maatschap Van Stee in Swifterbant 3 jaar geleden voor condensdrogen. Naast de lagere energiekosten was ook het hogere bewaarrendement een argument. 'Als ik het over moest doen deed ik het op dezelfde manier', aldus Frans van Stee.
7 Juni 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Geavanceerde voelsprieten vragen óók onderhoud

Het hoogste bewaarrendement kan uitsluitend bereikt worden als de technische installatie up to date is. De signalen die de elektronische sensoren doorgeven aan de bewaarcomputer, moeten dus 100% juist zijn. Jaarlijks doormeten en bijstellen blijkt in de praktijk écht geen overbodige luxe te zijn.
16 April 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Kiemremming zonder CIPC gaat niet vanzelf

Het bewaarseizoen van aardappelen startte vorig najaar zónder het vertrouwde chloorprofam. Nieuwe middelen zijn weliswaar beschikbaar, maar de meeste telers hebben daar nog geen ruime ervaring mee. Halverwege het bewaarseizoen maken we een tussenbalans op en kijken we vooruit naar de rest van het bewaarseizoen.
23 Maart 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Peen bewaren: doe het goed of doe het niet

Peen heeft geen schil of huid zoals een aardappel of ui. Het product wordt in bewaring dus niet beschermd tegen de aantasting door schimmels en bacteriën. Dat maakt bewaren van peen best wel lastig. Het vraagt om een specifieke benadering, omdat er nagenoeg geen correctiemogelijkheden achter de hand zijn om verdere aantasting te voorkomen.
5 Maart 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Heerlijk schaatsweer, maar vergeet aardappelen niet

Tijdens strenge vorstperiodes vragen aardappelen in bewaring altijd extra aandacht. Ze mogen niet te koud worden, maar hebben óók frisse lucht nodig. Ook is er een grote kans op condensvorming in de bewaring en kan condens op de luiken en luikenbediening bevriezen.
10 Februari 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Hoge luchtopbrengst met stille en zuinige ventilator

Vof. Jansen in Slootdorp koos voor Air Control Max ventilatoren van Tolsma in de ingenieuze droogwand van hun nieuwe bewaarplaats. “Het droogt super en ze zijn een stuk stiller.”
1 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden