Tolsma-Grisnich

Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Grote verschillen in partijen aardappelen

De verschillen tussen aardappelen in opslag zijn groot. Door de natte herfst zijn sommige partijen laat en vochtig ingeschuurd, terwijl andere partijen de fase van wondheling al achter zich hebben liggen en toe zijn aan een behandeling met kiemremmingsmiddelen.
17 November 2020
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Kostprijs aardappelen daalt door slim drogen en koelen

De aardappelen hebben het hele seizoen alle aandacht gekregen. Het resultaat: u oogst de beste kwaliteit en de hoogste opbrengst. Maar wat gebeurt er de eerste weken in de bewaarschuur? Gooit u dan meteen weer een deel van de winst overboord of gaat u slim drogen en koelen?
24 September 2020
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

De winst van uien kan zomaar verdampen

De uien hebben het hele seizoen alle aandacht gekregen. Het resultaat? U oogst de beste kwaliteit en de hoogste opbrengst. Maar wat gebeurt er daarna in de bewaarschuur? Verdampt dan meteen weer een deel van de winst? Of gaat u slim drogen en koelen?
22 September 2020
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

“Goedkoper koelen met een robuust boerensysteem”

De nieuwe mechanische koeling van Tolsma-Grisnich in de bewaarplaats van Peter Holster moest samenwerken met de bestaande installatie van een ander merk. Na bijna een vol seizoen koelervaring is de pootgoedteler zeer tevreden. “Het is precies geworden wat ik wilde.”
25 Augustus 2020
aardappeloogst Innovator Grimme Tolsma fritesaardappelen

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Harvest Event brengt nieuws bij de telers

De coronamaatregelen hebben wereldwijd grote impact op vakbeurzen en bijeenkomsten. Veiligheid en bescherming voor bezoekers en standhouders is namelijk niet te garanderen. Daarom vaart Tolsma-Grisnich een eigen 'beurskoers'.
18 Augustus 2020
aardappelen pootgoed

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Pootgoedtelers spreken voorkeuren uit

Pootgoedtelers investeren de laatste jaren heel gericht in nieuwe sorteertechnieken. Daarbij hebben ze specifieke voorkeuren. Volgens productspecialist Jeroen Arends van Tolsma-Grisnich in Emmeloord is dat een direct gevolg van de schaalvergroting in de teelt. Daarnaast blijken trends in de teelt en afzet van pootaardappelen bepalend voor nieuwe investeringen.
1 Juli 2020
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Twee procent minder bewaarverlies is haalbaar

De Yield Observation Unit (YOU) meet het gewichtsverlies van een partij aardappelen tijdens bewaring. Het gemeten gewichtsverlies wordt gekoppeld aan de historische data vanuit de bewaarcomputer. Op die manier krijgt de akkerbouwer inzicht in het effect van drogen, koelen, ventileren en opwarmen op het gewichtsverlies van een partij aardappelen. Met deze kennis kunnen in volgende jaren ongewenste gewichtsverliezen worden beperkt.
14 April 2020
aardappelen aardappelbewaring

Aangeboden door Tolsma Grisnich

4.500 euro voordeel met mechanisch koelen

Voor de lange bewaring van consumptieaardappelen is mechanische koeling een zeer rendebale investering. Uit rekenmodellen blijkt dat koelen een extra bewaarrendement van meer dan € 3,- per ton kan opleveren. Dit wordt met name veroorzaakt door een halvering van de bewaarverliezen.
11 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden