Jan de Ruyter

‘Innovaties helpen boer bij uitdagingen van de sector’

Interview Jan de Ruyter

‘Innovaties helpen boer bij uitdagingen van de sector’

De agrarische sector staat voor grote uitdagingen, onder meer als het gaat om arbeid en verduurzaming. Innovaties zijn daarom extra belangrijk, stelt Jan de Ruyter van ABN Amro. Reden voor de bank om als partner van de Agribusiness Award de winnaar dit jaar een vervolgtraject aan te bieden.
27 Augustus 2021
Marge in keten biedt ruimte voor aardappelteler

Marge in keten biedt ruimte voor aardappelteler

Hoewel de Nederlandse aardappelsector een sterke positie heeft, lukt het telers nagenoeg niet om een fatsoenlijke boterham te verdienen. Daarbij worden zij in een richting geduwd van innoveren en verduurzamen.
13 Oktober 2016
Agrarisch wantrouwen tegen retail is onterecht

Agrarisch wantrouwen tegen retail is onterecht

Het wantrouwen van agrarische ondernemers tegen de retail is groot, maar de akkerbouwers, tuinders en veehouders zijn wel sterk afhankelijk van de retail. Bovendien moeten beide partijen meer gaan samenwerken om ook in de toekomst rendabel te kunnen produceren. In het rapport Vers in 2020 stelt ABN Amro dat korte ketens waarbij retail en producent elkaar helpen de toekomst zijn. 'De retailer heeft voor zijn eigen positionering in het verssegment boeren en tuinders keihard nodig', zegt Wilbert Hilkens, sectormanager dierlijke sectoren.
21 April 2015

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief