CDA

grond melkveebedrijf

Nieuws Stikstofdossier

Brabantse CDA en VVD twijfelen aan RIVM

De Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant hebben vrijdag 11 oktober vergaderd over het advies van de commissie Remkes. Honderden boeren waren, soms met de trekker, naar het provinciehuis gekomen. Het deed denken aan juli 2017. In dat jaar werd het Brabantse stikstofbeleid aangescherpt.
11 Oktober 2019
Schreijer-Pierik

Interview Annie Schreijer-Pierik

'Den Haag heeft verborgen boeronvriendelijke agenda'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Annie Schreijer-Pierik, de Europarlementariër namens het CDA en lid van de Commissie voor Landbouw en plattelandsontwikkeling.
23 Mei 2019
politiek DenHaag tweedekamer

Achtergrond Politiek

Hoe goed presteerden de landbouwwoordvoerders?

De politieke partijen in Den Haag zijn ondertussen al 2 weken met Kerstreces, maar een terugblik naar 2018 ontbreekt nog. Hoe werd er gestemd op landbouwgerelateerde onderwerpen, welke landbouwwoordvoerders dienden de meeste moties in, en hoe succesvol waren die? Boerenbusiness zet het op een rijtje.
4 Januari 2019
Jaco Geurts CDA

Nieuws Brede weersverzekering

'Afschaffing assurantietaks is eerste stap'

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft vrijdagavond 21 september ingestemd met een motie van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma om de assurantiebelasting op de brede weersverzekering af te schaffen. 4 vragen aan Jaco Geurts, een van de voorvechters van deze afschaffing.
24 September 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief