China

china varkensvlees

Nieuws Varkens

Chinese varkensprijs trekt onverwacht weer aan

De varkensprijzen in China trekken, na een mindere periode, weer aan. Met het oog op de lockdown lijkt dat bijzonder, maar die strenge lockdown is juist een van de prijsopdrijvende effecten. En zo zijn er nog een aantal.
11 Mei 2022
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkens

China voert varkensslacht met miljoenen op

Ondanks dat de varkensprijzen in China al bijna een jaar lang onder druk staan wordt de varkensproductie nog altijd flink uitgebreid. Over het eerste kwartaal van 2022 werden er miljoenen varkens meer geslacht dan over het eerste kwartaal van 2021.
21 April 2022
Oekraine

Nieuws Granen & grondstof

Oogstverwachting Oekraïne steeds somberder

Het wordt steeds duidelijker dat Oekraïne dit jaar waarschijnlijk maar een halve oogst binnenkrijgt. Toch zorgt dat niet voor een prijsopdrijvend effect. De exportmotor loopt maar op één cilinder en uitvoer via de Zwarte Zee havens is onmogelijk. Waarom is de granenmarkt ogenschijnlijk wars van deze argumenten?
11 April 2022
Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Producent van kindervoeding Ausnutria heeft een omzetgroei gerealiseerd van ruim 11%. De brutowinst steeg nog harder. De onderneming groeit qua afzet vooral door in China en behaalt daar stevige winstmarges. Risico's moeten ondertussen goed worden gemanaged.
31 Maart 2022
china varkensvlees

Nieuws Varkens

China bouwt import varkensvlees verder af

De Chinese import van varkenslvees is de afgelopen maanden verder teruggelopen. Na een kleine stabilisatie in het najaar zakte het volume in februari tot een nieuw dieptepunt.
23 Maart 2022
kunstmest

Nieuws Kunstmest

China brengt kunstmest uit de reserves op de markt

China is gestart met het op de markt brengen van kunstmest uit de reserves. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van informatie van de staatsplanbureau. Het gaat om meer dan 3 miljoen ton kunstmest dat in maart voor boeren beschikbaar wordt gesteld.
14 Maart 2022
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport in 2021 slechts een fractie lager

De Europese varkensvleesexport was over de laatste maanden van het afgelopen flink kleiner dan één jaar eerder. De cijfers lagen over het hele jaar echter slechts een fractie lager dan in 2020.
11 Maart 2022
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkens

Chinese staat koopt opnieuw varkensvlees op

De zwakke prijsvorming op de Chinese varkensmarkt duurt voort. De Chinese staat zal opnieuw varkensvlees opkopen om de markt te ondersteunen.
4 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox