Winterveldbonen

limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Krachtvoerkosten drukken lukt met veldbonen goed'

Achter het melkveebedrijf van Corné Zijlmans staan de TUNDRA winterveldbonen er op 10 februari mooi op. Hij teelt ze voor het 3e jaar en dat is een weloverwogen keuze. 'Mijn doel is om de krachtvoerkosten zoveel mogelijk te drukken zonder melk in te leveren. Dat kan met de veldbonen heel goed uit.'
25 Maart 2020
veldbonen handelsgewassen eiwit

Nieuws Veldbonen

Nat najaar lastig, maar niet onmogelijk voor veldbonen

Met oogstwerkzaamheden nog op het programma, is nog lang niet overal een gewas in gezaaid; dit geldt, naast wintertarwe, ook voor winterveldbonen. Een teelt die sinds een paar jaar sterk in opkomst is. Tot wanneer kun je veldbonen zaaien en welke maatregelen moet je nemen?
12 November 2019
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Volop inzaai van winterveldbonen

De inzaai van winterveldbonen kwam in de laatste week van oktober goed op gang. Steeds meer veehouders, al dan niet in samenwerking met akkerbouwers, doen ervaring op met de teelt van dit eiwit- én zetmeelrijke gewas waarmee zij de voerkosten kunnen verlagen. Dat is terug te zien in het jaarlijks gestaag groeiende areaal.
7 November 2019
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Vlinderbloemige veldboon aanwinst in bouwplan

Het areaal veldbonen in Nederland groeit gestaag. Het gewas heeft grote potentie voor de akkerbouwsector, mede door het advies van de Commissie Grondgebondenheid dat in 2025 op elk veehouderijbedrijf 65% van de eiwit van eigen land moet komen.
15 Augustus 2019
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Praktijkmiddagen teelt winterveldbonen

De winterveldboon van het ras Tundra is, sinds de introductie van dit gewas in Nederland (2016), razendsnel uitgegroeid tot dé eiwitteelt voor veehouders en akkerbouwers. In de maand juli vinden er 4 praktijkmiddagen plaats over deze teelt.
24 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden