Boer & Bunder

tulpen bloembollen seizoensarbeid

Analyse Boer&Bunder

Tulp krijgt vaste plek bij akkerbouwer

De teelt van tulpenbollen in Nederland groeide in 6 jaar tijd met bijna een kwart. Tegelijkertijd kromp het totale areaal bloembollen. Vooral in Flevoland en Noord-Holland is de tulp enorm gegroeid. Welke gewassen worden in het bouwplan verdrongen door deze teelt?
14 Augustus 2020
peen

Inside Peen

Is het areaal peen over zijn hoogtepunt heen?

Het areaal peen in Nederland krimpt dit jaar. Dat is niet zo vreemd, omdat de teelt in 2019 flink piekte. In vergelijking tot het gemiddelde blijft de teelt nog altijd vrij fors. Hoe de teelt zich beweegt per provincie en per gemeente toont data afkomstig van Boer&Bunder.
10 Augustus 2020
tarwe - agri

Inside Akkerbouw

Zeeland en Groningen zwaargewicht in graanteelt

Het areaal tarwe krimpt dit jaar met een forse 9,5%. Tegelijk is de oppervlakte gerst met 17% toegenomen. Vooral de zomergranen breiden dit jaar fors uit, wat geheel aan het natte najaar te wijten is. Het areaal gaat lokaal fors onderuit, tot wel 35%.
31 Juli 2020
uien uienoogst zaaiuien

Inside Uien

Uienteelt ziet forse verschuiving per provincie

De teelt van zaaiuien wordt gekenmerkt door een duidelijke trend. In de traditionele teeltgebieden in Zuidwest-Nederland neemt het areaal af en in Noordoost-Nederland groeit het fors. Ook dit jaar is dat merkbaar. Vooral in Zeeland bevindt de teelt zich op een hellend vlak. Groeien Drenthe en Groningen mee?
24 Juli 2020
aardappelperceel

Inside Aardappelen

Aardappelteler op klei verandert strategie

Eind juni publiceerde het CBS, op basis van de Landbouwtelling, voorlopige areaalcijfers. Hieruit bleek dat het areaal consumptieaardappelen met 2,3% afneemt. Boer&Bunder maakt inzichtelijk hoe dit op provinciaal en gemeenteniveau is vormgegeven. In welke provincie krimpt de teelt en zijn er ook groeiers?
17 Juli 2020
grond flevoland Gewastour2020

Nieuws Big Data

Dacom en DCA werken samen in Boer&Bunder

Dacom Farm Intelligence gaat namens haar platform Boer&Bunder vanaf 1 juli 2020 een samenwerking aan met DCA Multimedia. Hiermee ontstaat een combinatie tussen het platform dat agrarische open data visualiseert (Boer&Bunder) en het mediaplatform dat dagelijks agrarisch nieuws levert aan boeren en agribusiness (Boerenbusiness).
30 Juni 2020

BB TV Dacom

'Boer&Bunder legt historie van perceel bloot'

De online applicatie Boerenbunder.nl legt de historie van ieder perceel landbouwgrond bloot. Dacom, het bedrijf achter de website, gaat met Boerenbusiness samenwerken in het omzetten van de data naar analyses voor de Boerenbusiness-lezers. Direct met jouw bedrijf profiteren van al deze teeltinformatie? Klik hier om een Boer & Bunder abonnement af te sluiten.
30 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden