Eurofins Agro

gras melkveebedrijf kuilgras kuil

Nieuws Kuilgras

Zomerkuilen droog, maar met beter eiwitgehalte

De Nederlandse zomerkuilen zijn broeigevoeliger dan vorig jaar, maar scoren ondanks de droogte niet beklagenswaardig. Dat blijkt uit een analyse van Eurofins. Naast een toegenomen broeigevoeligheid bevatten de zomerkuilen relatief veel suiker en in vergelijking met vorig jaar ook meer eiwit.
8 September 2020
regen nat modder

Nieuws Mest

Veel uitspoeling door kletsnatte februari

Eurofins meet veel lagere stikstofvoorraden vergeleken met voorgaande jaren. De verschillen tussen percelen en regio's blijken bovendien vele malen groter dan gebruikelijk.
10 Maart 2020
voer snijmais

Inside Voer

'Hoeveelheid zetmeel in snijmaïskuil matig'

Uit de eerste onderzoeksresultaten van laboratorium Eurofins Agro blijkt dat snijmaïskuilen dit jaar 345 gram per kilo droge stof bevatten. 'Een matige hoeveelheid', zo concludeert het. Ook zijn er, als gevolg van droogte, forse verschillen tussen de regio's zichtbaar.
19 November 2019
aardappelen aardappelperceel beregening

Achtergrond Beregening

Waar moet je op letten bij beregening?

Nu het regent is er even tijd om na te denken over het beregenen. Velen hebben daar alweer de nodige uren aan gespendeerd. In dit artikel gaat Boerenbusiness in op de verschillende aspecten van beregening. Van de kwaliteit van het beregeningswater tot de dosering van het beregenen.
11 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox