Zaadcoating

suikerbieten

Nieuws Neonics

Geen ontheffing Cruiser, Cosun teleurgesteld

Cosun Beet Company is zeer teleurgesteld dat minister Carola Schouten heeft besloten om geen vrijstelling voor Cruiser SB te verstrekken. De organisatie is al langer bang dat er op deze manier een ongelijk speelveld tussen bietentelers in Europa ontstaat.
12 Januari 2021
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Nederland laatste neonics-vrij bastion

Het Verenigd Koninkrijk kondigt vrijdag 8 januari aan om het gebruik van neonicotinoïden gecoat suikerbietenzaad toe te laten in het komend teeltjaar. Daarmee komen Nederland en het neonics-beleid op een Europees eiland te staan. Bijna alle landen hebben een ontheffing.
8 Januari 2021
suikerbieten bietenhoop bietencampagne

Nieuws Suikerbieten

Neonics voor Duitse bieten deels toegestaan

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen staat voor volgend jaar toe dat suikerbietenzaad wordt gebruikt dat behandeld is met neonicotinoïde thiamethoxam, onderdeel van het middel Cruiser. Daar gelden wel restricties voor. Eerder zei landbouwminister Julia Klöckner dat deelstaten zelf moeten beslissen of ze een ontheffing verlenen.
15 December 2020

BB TV Dirk de Lugt

'Neonics-verbod is gevaar voor bietenprijs'

Bietentelers zijn verplicht om een milieubelastende volveldsbespuiting uit te voeren op pas gezaaide gewassen, om zodoende grote schade te voorkomen. Ze balen dan ook van de huidige problematiek. Dirk de Lugt, de voorzitter van Royal Cosun, gaat in op prangende vragen van de lezers van Boerenbusiness.
6 Mei 2019

BB TV Dirk de Lugt

'Zoals we nu bieten telen, willen we het niet'

De jonge suikerbietengewassen worden geteisterd door insectenvraat. Het is een direct gevolg van het verbod op de zaadcoating met neonicotinoïden. De sector klopt aan bij minister Schouten en vraagt haar de gevolgen met eigen ogen te zien. 'Zoals we nu bieten telen, dat willen we niet', zegt Dirk de Lugt, voorzitter van Cosun.
2 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden