Marianne Adema

Boerenbusiness procent

Opinie Marianne Adema

Renteswapklanten, let op de controlebrief

Voor veel klanten, waaronder agrarische ondernemers, zijn de renteswaps na jarenlange frustraties eindelijk achter de rug. De meeste renteswaps zijn beëindigd. Veel klanten hebben een compensatieaanbod op basis van het herstelkader van de bank ontvangen en geaccepteerd. Dit geldt ook voor veel renteswapklanten van Rabobank.
22 April 2020
euro

Opinie Marianne Adema

Uitkomst renteswaps bekend en nu…

De afgelopen jaren is er veel ophef geweest over renteswaps. De meeste geswapten hebben al een voorschot of aanbod op basis van het Herstelkader Rentederivaten ontvangen. Door de banken is ondertussen zo'n €1,27 miljard aan gedupeerden uitgekeerd. Dit jaar is er echter nog een grote nasleep van complexe renteswapdossiers.
2 Augustus 2019
financieel euro betalen

Achtergrond Renteswaps

Renteswapschandaal nadert ontknoping

ABN Amro heeft vóór 1 april de door het renteswapschandaal gedupeerde ondernemers een aanbieding voor compensatie gedaan. Rabobank is nog niet zo ver. Verschillende advocaten waarschuwen om het voorstel van de bank nauwkeurig af te wegen.
27 Februari 2019
euro valuta betalen

Opinie Marianne Adema

Renteswaps: dit jaar een aanbod of toch niet?

Volgens de laatste berichten lukt het Rabobank en ABN Amro niet alle compensatiebrieven aan de gedupeerde swapklanten vóór het einde van het jaar te versturen. Bij Rabobank zal 33% van de swapklanten pas in de loop van 2019 een definitief aanbod op basis van het Herstelkader ontvangen.
2 November 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox