Greenpeace

soja

Nieuws Ontbossingsvrije soja

Greenpeace heeft voerindustrie op de korrel

Greenpeace heeft vannacht (11 mei) een Braziliaans schip met sojabonen bij de sluizen van IJmuiden geblokkeerd. De activistische milieuorganisatie wil daarmee aandacht vragen voor het zogenaamde EU-wetsvoorstel voor ontbossingsvrije producten dat momenteel wordt besproken in het parlement.    
11 Mei 2022
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Achtergrond GLB-beleid

Groene partijen blijven pleiten voor herziening GLB

Nadat de Europese lidstaten op 23 oktober een overeenkomst bereikten over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), stemde het Europese Parlement er een aantal dagen later ook mee in. Het besluit was een aderlating voor meerdere 'groene' partijen. Daarom blijven zij ook vandaag de dag pleiten voor een herziening van het GLB.
12 November 2020
Tonnies

Nieuws Dierenactivisten

Herstart Tönnies Rheda-Wiedenbrück met protest

Op de Tönnies locatie in Rhede-Wiedenbrück werden vandaag de slachtlijnen afgestoft na een sluiting van 4 weken. Aanhangers van Greenpeace wilden dit moment klaarblijkelijk niet ongehoord voorbij laten gaan en voorzagen het gebouw een 100 vierkante meter groot spandoek met een oproep tot het tenietdoen van de varkenssector.
16 Juli 2020
banken financieel rabobank

Nieuws Zwartboek

Greenpeace heeft de pik op Rabobank

Greenpeace heeft een zwartboek gepubliceerd waarin het de kredietverlening van Rabobank veroordeeld. Volgens de activisten is Rabobank de boerenbank van klimaatverandering, schade aan de natuur, stank en dierenleed. De boer blijft in de campagne buiten schot, zo benadrukt het.
11 Februari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief