Shutterstock

Nieuws Dierenactivisten

Herstart Tönnies Rheda-Wiedenbrück met protest

16 Juli 2020

Op de Tönnies locatie in Rheda-Wiedenbrück werden vandaag de slachtlijnen afgestoft na een sluiting van 4 weken. Aanhangers van Greenpeace wilden dit moment klaarblijkelijk niet ongehoord voorbij laten gaan en voorzagen het gebouw een 100 vierkante meter groot spandoek met een oproep tot het tenietdoen van de varkenssector.

De opkomst van de dierenactivisten is enigszins bijzonder te noemen. Ze landden met gemotoriseerde paragliders op het dak van de fabriek, om vervolgens het enorm spandoek aan de gevel te bevestigen. De boodschap is duidelijk: 'Schluss mit dem Scheinesystem', ofwel: 'Weg met de varkenssector'.

Tegenprotest
Dat het protest niet gewaardeerd wordt is uiteraard logisch. Belangenbehartiger 'Land schafft Verbindung – Deutschland' (LsV) roept dan ook op voor een tegenprotest. LsV vraagt de veehouders in de regio in grote getalen met trekkers naar de fabriek te komen. Het is immers een aanval op het bestaan van de veehouderij, deze wordt hiermee op het spel gezet.

Het protest komt samen met de heropening van de Tönnies-locatie nadat het 4 weken lang zijn deuren gesloten moest houden door een forse corona-uitbraak onder de medewerkers. Ook voor morgenmiddag staat er nog een protest op de agenda bij de toegangspoort van de Tönnies fabriek, zowel van Greenpeace als van de Duitse boeren.

Klik hier voor een video-opname van de actie. 

boerenbusiness.nl

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Inside Varkens

Duitse slachthuizen blijven worstelen met corona

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

Nieuws Ontbossingsvrije soja

Greenpeace heeft voerindustrie op de korrel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief