Cosun

suikerunie Cosun

Analyse Akkerbouw

Zes uitdagingen en kansen voor Cosun op een rij

Nog nooit was de winst van Cosun zo hoog, maar bij de Bredase coöperatie realiseren ze zich terdege dat dit vooral te danken was aan de mierzoete suikermarkt. Bij de presentatie van de jaarcijfers overheerste dan ook nuchterheid. Daarbij werd uitgebreid stilgestaan bij het lastige teeltjaar voor de leden-akkerbouwers. Uiteraard werden ook de laatste noviteiten en innovaties met gepaste trots gepresenteerd. In een wereld die steeds plantaardiger wordt heeft Cosun misschien wel goud in handen, maar de uitdagingen op korte termijn zijn niettemin stevig. We zetten er aantal op een rij en nemen ook de marktkansen mee.
19 Februari 2024
suikerunie Cosun

Nieuws Jaarcijfers 2023

Winst Cosun ruim over de kop in turbulent teeltjaar

Cosun heeft in 2023 fors meer omzet en winst gerealiseerd. In een naar eigen zeggen turbulent teeltjaar steeg de omzet met 22% tot €3,7 miljard. Door gunstige marktomstandigheden ging het nettoresultaat zelfs ruim over de kop en werd tevens een record behaald. Toch is van een jubelstemming geen sprake.
16 Februari 2024
suikerbieten bietenhoop

Nieuws suikerbieten

Suikerpercentage daalt, nog 10 procent te rooien

De suikerbietenoogst is op zijn zachtst gezegd een hele opgave dit jaar. Er moet nog altijd zo'n 10 procent van het areaal gerooid worden en dat wordt spannend met de huidige weersverwachting. Inmiddels doet ook het suikergehalte een stap terug en loopt het tarrapercentage verder op met de huidige oogstomstandigheden.
22 December 2023
Arwin Bos

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Arwin Bos is sinds deze zomer de voorzitter van de raad van beheer van Cosun. De akkerbouwer uit Nieuw-Vennep neemt in een boeiende periode het stokje over van zijn voorganger Dirk de Lugt. Cosun is volop aan de gang haar plantaardige strategie uit te voeren, maar komt in dit traject met haar leden de nodige uitdagingen tegen in de politiek en op het land. In een exclusief interview met Boerenbusiness benoemt Bos deze uitdagingen. Aan zijn enthousiasme doet het niets af. 'We zetten mooie stappen.'
5 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden