Brokprijzen

veevoer voer brok melkveebedrijf brokken

Inside Voer

Stijging brokprijzen nog niet ten einde

De stijging van de brokprijzen zet ook een maart verder door z. Zo blijkt uit de cijfers van Wageningen Economic Research. Vooral soja, een belangrijke grondstof voor veel brokken, is afgelopen maand duurder geworden. Maïs is noteerde op de CBoT tot nu toe in maart stabiel en tarwe zakte in prijs.
26 Maart 2021
brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Krachtvoer verder in prijs gestegen

De brokprijzen zijn in februari verder gestegen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van Wageningen Economic Research (WUR). De verwachte stabilisatie van de grondstofprijzen bleef uit, al blijft de vraag naar eiwitrijk voer groot. Dat is niet alleen hier het geval, maar ook mondiaal. Prijzen van maïs, soja en tarwe zijn gestegen en dat is in de brokprijzen terug te zien.
26 Februari 2021
voer melkveebedrijf koeien

Inside Voer

Hoge voerprijzen zijn uitdaging voor veehouders

Veevoer wordt wereldwijd steeds duurder door het kleine aanbod van voergrondstoffen en de bijbehorende hoge grondstofkoersen. Voor veel veehouders is het een uitdaging om de productiekosten in het groen te houden. Leidt dit ertoe dat het eindproduct uiteindelijk duurder wordt?
9 Februari 2021
brok veevervoer brokken varkensvoer

Inside Voer

Komt einde stijging brokprijzen in zicht?

De brokprijzen zijn de afgelopen maanden fors gestegen. Ook deze maand zet de stijging door, blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research (WUR). Stabiliseert de markt voor voergrondstoffen de komende maand en wat voorspelt de Boerenbusiness Mengvoerprijsindicator?
29 Januari 2021
silo veevoer voer

Inside Melk

Krachtvoer was sinds 2013 niet meer zo duur als nu

De brokprijzen voor rundvee zetten grote stappen naar boven. Dit blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research (WUR). De stijgende grondstofkoersen maakt dat het plafond waarschijnlijk...
29 December 2020
brok brokken varkensvoer

Inside Varkens

Onrust op granenmarkt drijft brokprijs varkens op

De brokprijzen voor varkens zijn in december fors in waarde gestegen, zo tonen cijfers van Wageningen Economic Research (WUR). De verwachting is dat de opwaartse lijn in 2021 doorzet. De stemming op de mondiale granenmarkt is alles behalve rustig.
29 December 2020
veevoer brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Prijzen varkensbrok zetten flinke stap omhoog

Met de nog altijd stijgende grondstofprijzen kon het bijna niet anders dat de prijzen voor varkensbrok zouden volgen. Inmiddels is de prijsdaling verleden tijd, alle brokprijzen doen een flinke stap omhoog. Welk scenario schetst de Boerenbusiness Mengvoerprijsindicator voor aankomende maanden?
30 November 2020
koeien

Inside Voer

Forse stijging brokprijzen door dure grondstoffen

De voergrondstofprijzen hebben afgelopen oktober een flinke stijging ingezet, waarvan het plafond nog altijd niet in zicht lijkt te zijn. Deze stijging is inmiddels ook duidelijk terug te zien bij de prijzen van rundveebrokken over november.
26 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden