Delphy

akkerbouw ploegen

Achtergrond Akkerbouw

60.000 euro meerkosten bij gemiddelde akkerbouwer

Een gemiddeld akkerbouwbedrijf met 100 hectare consumptieaardappelen, zaaiuien, suikerbieten en wintertarwe kijkt voor teeltseizoen aan tegen een kostprijsstijging van minimaal €60.000 op zijn bedrijf. Dat becijfert adviesorganisatie Delphy op basis van kostprijsberekeningen. Vooral de gestegen kunstmest- en energieprijzen hakken flink in op het saldo.
11 November 2021
aardappelen spuiten gewasbescherming Agrifoto

Inside Pootaardappelen

Luizenexplosies maken bestrijding uitdagend

In de aankomende jaren heeft de pootaardappelsector steeds meer te maken met randvoorwaarden die de teelt bemoeilijken. Door het wegvallen van gewasbeschermingsmiddelen voor bijvoorbeeld de luizenbestrijding en de loofdoding staat de teelt een uitdaging te wachten.
3 Februari 2020
aardappelen aardappelperceel beregenen

Achtergrond Beregening

Waar moet je op letten bij beregening?

Nu het regent is er even tijd om na te denken over het beregenen. Velen hebben daar alweer de nodige uren aan gespendeerd. In dit artikel gaat Boerenbusiness in op de verschillende aspecten van beregening. Van de kwaliteit van het beregeningswater tot de dosering van het beregenen.
11 Juli 2019
aardappelen Phytophthora ziekte aardappelziekte

Inside Aardappelen

Phytophthora gevonden op percelen in noordoosten

In het noordoosten van het land is op verschillende percelen phytophthora aangetroffen, zo laat het adviesbedrijf Delphy weten. Dat betekent eveneens dat er phytophthorasporen in omloop zijn.
14 Juni 2019
aardappelen pootgoed Agrifoto

Nieuws Pootaardappeldag

Pootgoed: minder middelen, meer virus en bacterie

De problemen met virus en bacterie in de pootaardappelteelt nemen toe. Tegelijkertijd neemt de middelenbeschikbaarheid af. Daarmee staat de pootaardappelsector voor grote uitdagingen.
4 Februari 2019
aardappelen kisten aardappelbewaring pootaardappel Agrifoto

Nieuws Pootaardappeldag

Potato Auction gaat met HZPC samenwerken

Op de pootaardappeldag in Emmeloord was de aaltjesproblematiek een punt dat alle aandacht kreeg. Ook de vermarkting werd echter aangestipt. Potato Auctions maakte namelijk bekend samen te gaan werken met HZPC.
31 Januari 2019
akkerbouw peen peenareaal

Inside Peen

Wortelvlieg zet peensector op scherp

Het bestrijden van de wortelvlieg in peen is niets nieuws voor de sector. Al ruim 3 decennia wordt gewerkt aan de meest effectieve bestrijding. Het wegvallen van de zaadcoating Cruiser en de werkzame stof thiram zet telers op scherp. Tijdens de Peendag van Delphy in Nagele werd er volop over gesproken.
16 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox