Dick Hordijk

Agrifirm Dick Hordijk

Interview Dick Hordijk

'Geen leveringsproblemen voor voer en kunstmest'

Ja de voer- en kunstmestvoorraden zijn krap, maar Agrifirm-topman Dick Hordijk voorziet op korte termijn geen leveringsproblemen. De marktomstandigheden zijn door de oorlog in Oekraïne nog meer gespannen dan die vorig jaar. Toen bleef de winst van de coöperatie redelijk overeind, net als het dividend van €25 miljoen dat terugvloeit naar de leden. Dat is volgens de CEO geen sigaar uit eigen doos. 'Niemand betaalt zoveel terug dan wij, terwijl onze prijzen concurrerend zijn.'
30 Maart 2022
Agrifirm Dick Hordijk

Nieuws Boerderijverkoop

Agrifirm investeert in boerderijverkoop en begrip

Coöperatie Agrifirm lanceert het nieuwe retailconcept, BOER&NLekker, waarbij consumenten de producten zelf bij de boer kunnen ophalen. CEO Dick Hordijk heeft er hoge verwachtingen van. Zowel als middel om het boereninkomen te verbeteren als om het boer-burger-begrip te vergroten. En de korteketenmarkt groeit enorm hard. In coronatijd is die verdubbeld naar een omzetwaarde van €2 miljard.
19 Februari 2022
Dick Hordijk

Nieuws Dick Hordijk (Agrifirm)

'Boer kan niet duurzaam én goedkoop produceren'

'Als we willen dat de boer aan milieueisen voldoet, dan moet de consument bereid zijn meer te betalen in de supermarkt', stelt CEO van Agrifirm, Dick Hordijk. 'De consumenten moeten meer bewust worden van de herkomst van voedsel en wat de impact is van de keuzes die ze maken. De oplossing van bijvoorbeeld het stikstofprobleem ligt deels in hun handen.'
14 Februari 2022
Dick Hordijk

Interview Dick Hordijk

'Juist nu samenwerken met boer en in voer'

Landbouwcoöperatie Agrifirm heeft een goed jaar achter de rug en kan de leden €27 miljoen uitkeren. Dit ondanks een jaar vol uitdagingen, waaronder de inmiddels alombekende coronacrisis. Hoe heeft het bedrijf dat voor elkaar gekregen? En wat zijn de uitdagingen en doelen voor de komende periode? Boerenbusiness sprak erover met Dick Hordijk, de topman van Royal Agrifirm Group.
31 Maart 2021
Dick Hordijk

Interview Dick Hordijk

'Consument overschat prijs die boer ontvangt'

Consumenten in ons land zijn niet goed op de hoogte van de werkelijke prijs die agrarische ondernemers ontvangen voor hun producten, zo blijkt uit een onderzoek van Royal Agrifirm Group. Circa 13.000 respondenten overschatten de inkomsten van de producenten met bijna 50%. Zo ligt bijvoorbeeld de geschatte marktprijs van hamlappen op €3,28 per kg terwijl de gemiddelde prijs in werkelijkheid €1,76 bedraagt.
25 Juni 2020
Agrifirm Agrifoto zaaizaad

Achtergrond Agrifirm

Agrifirm: 'Wij geven geen sigaar uit eigen doos'

Het coöperatieve model is nog springlevend, daar is de directie van Agrifirm van overtuigd. De 'groengele' partij wil een leidende rol spelen om de Nederlandse boer zo door een moeilijke transformatieperiode, vol met maatschappelijke en milieuvraagstukken, te loodsen.
15 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief