Schimmelziekte

gewasbescherming Gewastour2020

Nieuws Uien

Schimmelbestrijding uien nu echt kritisch

Bayer Crop Science maakt bekend problemen te hebben met de productie en levering van de fungicide Fandango. Het middel is dit jaar niet beschikbaar. Dat komt op een uiterst ongelukkig moment nu het pakket voor schimmelbestrijding in de uienteelt zwaar onder druk staat. Bayer ziet een mogelijkheid om toch te kunnen leveren, maar die wordt gedwarsboomd.
3 Februari 2022
suikerbieten bladziekte

Nieuws Klimaat

Klimaatverandering meewegen bij de veredeling

Klimaatverandering is niet alleen negatief. In potentie kunnen de opbrengsten van gewassen toenemen. In bepaalde delen van de wereld zorgen hogere temperaturen wel voor een hogere ziektedruk terwijl in andere delen de druk op de gewassen juist verminderd.
9 Augustus 2021

Aangeboden door Bayer CropScience

Zó ben je bladziekten in uien de baas

Het typisch Nederlandse zomerweer waar we dit jaar mee te maken hebben is ideaal voor bladziekten in de uien. Om het gewas gezond te houden is een preventieve aanpak en juiste bestrijding van groot belang. Mark Ermers van Bayer Cropscience legt uit welke aanpak de juiste is en waar u op moet letten.
23 Juli 2021
akkerbouw suikerbieten

Weerupdate Sima 2019

Robotarm zoekt zelf zieke suikerbieten

De Franse Bettybot is ontwikkeld om ziektes in suikerbieten op te sporen en wordt ingezet door bieteninstituut ITB. Door data van allerlei rassen te verzamelen, hopen onderzoekers meer te weten te komen over meeldauw en cercospora.
26 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden